Knut Egil Stakkestad og Torleif Susort har delt omsorg for oksen Jovna av Gorseth. Foto Eva Birkeland
Knut Egil Stakkestad og Torleif Susort har delt omsorg for oksen Jovna av Gorseth. Foto Eva BirkelandBilde 1 av 4
Ola Andreas Byrkjedal og Inger Johanne Bligaard, leder for henholdsvis Rogaland Bondelag og Tysvær Bondelag, rett før åpning av Åpen Gård 2016.
Ola Andreas Byrkjedal og Inger Johanne Bligaard, leder for henholdsvis Rogaland Bondelag og Tysvær Bondelag, rett før åpning av Åpen Gård 2016.Bilde 2 av 4
Mange nysgjerrige tilskuere når Per Helle lager stol med motorsag
Mange nysgjerrige tilskuere når Per Helle lager stol med motorsagBilde 3 av 4
Kjersti Søvold og blandingskaninen Kyle vant andre omgang av kaninhoppingen.
Kjersti Søvold og blandingskaninen Kyle vant andre omgang av kaninhoppingen.Bilde 4 av 4

Hvor mye veide oksen?

En tippekonkurranse var en av de mest populære postene på Åpen Gård-arrangementet søndag 29. mai. Nærmere 500 personer gjettet hvor mye limousin-oksen Jovna av Gorseth veier.

Av Eva Birkeland
Aller nærmest var unge Daniel M. Amundsen, som gjettet 869 kilo.
-Oksen veide i dag morges 868.5 kilo, slår Torleif Susort fast.
Sammen med Knut Egil Stakkestad eier han den to år gamle oksen, som i fjor var testvinner hos Tyr (Norsk kjøttfeavls-lag).
-Jeg har den om våren og Knut Egil har den om høsten, smiler Susort, som foran folkemengden fleipet om å slippe ut det store dyret.
Ei måpende skolejente ble spurt om hvor mange meter i sekundet hun klarer å springe…
I tippekonkurransen var det en gruppe for barn og en for voksne. I sistnevnte var det sildakongen Arvid O. Mørch og Mølfrid Wierdal som vant, og begge tippet 872 kilo.
Vinner Daniel M. Amundsen fikk seg et sitteunderlag i ull fra Tyr, Wierdal fikk grillsett og Mørch fikk termokrus og ostehøvel.

Jubileumsår
3300 mennesker tok turen innom Tveit på søndag, i strålende solskinn. Åpen Gård-arrangementet har i år 25-årsjubileum.
-Det var enda flere besøkende i fjor og året før det, men dette kan ha sin forklaring i at det var flere arrangementer i distriktet på samme dag i år. I fjor var vi alene om det, sier leder Inger Johanne Bligaard i Tysvær Bondelag.
Med seg hadde hun storfint besøk av Ola Andreas Byrkjedal, leder i Rogaland Bondelag, Byrkjedal holdt sammen med ordfører Sigmund Lier tale i forbindelse med åpningen av arrangementet. Engasjert konferansier var Sigmund Hansen, og Embla stod for det musikalske innslaget.

Les mer og se flere bilder fra Åpen gård i torsdagens papiravis