Tysvær Blandakor sammen med Le Croche’choeur og Lagunt et Maita. 
Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland
Tysvær Blandakor sammen med Le Croche’choeur og Lagunt et Maita.

Sangen «swingte» i Aksdal

Aldri før har det blitt arrangert et så stort sangerstevne i Aksdal, som under Sangen Swinger. Med 340 påmeldte og to franske kor var det duket for korfest forrige helg.

Av Jorunn Bjørndal Lilleland
Sangstevne betyr mer enn bare konserter. Foruten en kirkekonsert og en profankonsert på Tysværtunet, inviterte Tysvær Blandakor til kro og ball lørdag kveld.
– Vi inviterer til uformell middag og litt underholdning. Der er det tid til både dans og kontakt mellom korene. Vi er sosiale og spiser god mat. Sangerne får også bli kjent og utveksle ideer. Jeg ser frem til å ha det gøy, prate med forskjellige folk fra forskjellige kor med godt humør og musikk som bakgrunn, smiler dirigent Magne Kristoffersen etter lørdagens første av tre konserter. Alle var gratis — og fullsatte.
– Slike stevner er ofte spennende fordi repertoaret er så stort. Ingen har det samme arrangementet og det er sjeldent likheter her, fortsetter Kristoffersen. Videre kan han fortelle at det på stevner som dette er variasjon. Kirkekonserten byr på sakrale og høytidelig musikk, mens profankonsert byr på mer humør og kreativitet.

Les hele saken i papiravisen.