Tysvær Kano og Kajakklubb viste som vanlig godt igjen. Foto: Eli SlettenBilde 1 av 6
Bilde 5 av 6
Skjermbilde 2016-06-07 kl. 09.46.54
Bilde 6 av 6

Elise vant sin første NC-start

I helgen deltok åtte padlere fra Tysvær kano og kajakklubb under Norges Cup 2 på Årungen. For Lars Magne Ullvang sin del var dette et viktig stevne i forhold til uttaket til U23 EM i juli. Elise Erland vant sin aller første NC-seier.

Lars Magne sitt mål før helgen var å vinne både K1 1000m og 500m slik at han sikret seg retten til å padle disse distansene under nevnte mesterskap. Lørdagen startet med seier på K1 1000m for Lars Magne etter et solid løp og ble fulgt opp med en ny seier på K1 500m i dag. Dermed ligger Lars Magne meget bra an til å få padle disse distansene under U23 EM som går i Plovdiv, Bulgaria i midten av juli.

Vant sitt første NC-løp
Også de øvrige Tysvær-padlerne bet bra fra seg i helgen, Elise Erland (Ungdom damer) vant sitt første Norges Cup løp søndag med seier på K1 3000m (langløp) og Elise presterte også bra på spintdistansene med 2. plass på både K1 200m og 500m. Dermed ligger Elise meget bra an til en plass på ungdomslandslaget som blir offentliggjort etter Norges Cup 3 i Bergen 25-26. juni. For Sander Askeland (Gutter 14 år) startet helgen noe trått, etter å ha vært på pallen i alle løp under Norges Cup åpningen på hjemmebane midten av mai var K1 200m en skuffelse hvor han havnet utenfor A-finalen. Søndag revansjerte imidlertid Sander seg kraftig med 3. plass på K1 500m og seier på K1 2000m (langløp). Nicolai Lønning, Joackim Hetland, Marius Alne og Karl Kristian Kyvik padlet også sterke løp i 14 års klassen. I tillegg padlet Gudmund Staupe flere gode løp i gutter 12 år klassen med 3. plass på K1 200m og 500m.