Kinosjef Øystein Simonsen og senterleder Elisabeth Brekke Førland er klare for å «børne» på festplassen i Aksdal. 
Foto: Mona Terjesen
Denne gjengen storkoste seg på fotballskule denne veka. Foto: Karina Søvik

«Børner» på festplassen

Lars Hertervigs plass er stedet å være lørdag 18. juni om du liker fart, spenning og humor.

Da ruller nemlig den norske filmsuksessen «Børning» over kinolerretet ute på plassen.
– Det er kjempegøy å få mulighet til å invitere til utekino på festplassen. Jeg har vært med å arrangere utekino en gang tidligere, og det er noe av det kjekkeste jeg har vært med på som kinosjef. Det er noe helt eget med det å sitte ute, spise popcorn og se på en god film på storskjerm. Det gjør noe med stemninga, og jeg gleder meg, sier Øystein Simonsen.

Kinostemning
Dette er første gang at det blir arrangert utekino på festplassen, men arrangørene er langt fra uerfarne på feltet.
– Vi hadde utekonsert på fjelltoppen Alvanuten i sju år, så dette skal vi klare uten problemer, sier Simonsen.
Utstyret skal det heller ikke stå på. Kulturhuset stiller med et moderne surroundanlegg med høyttalere plassert rundt på hele området.
– Det skal være god kinolyd uansett hvor du sitter, og vi har også fokus på bildekvalitet. Vi kommer til å bruke en del tid i forveien på å rigge opp alt utstyret, og passe på at alle skal få en god kinoopplevelse, sier Simonsen.
Valg av film er heller ikke helt tilfeldig. Børning hadde norgespremiere i 2014, og solgte med en gang.
– Dette er kanskje den største norske familiefilmen som er kommet ut i senere tid. Den var knallgodt besøkt i alle kinosaler i hele landet, og den solgte også godt på Blueray og DVD. Jeg tror denne filmen er perfekt å vise på et arrangement som dette, sier Simonsen.

Bilutstilling
For å varme opp publikum før storfilmen har arrangørene flere overraskelser på lur. En kortesje av unike biler skal kjøre inn på festplassen og stille seg rundt scenen.
– Utekinoen er et samarbeid med blant annet Nedstrand Amcarklubb, Frøyland Motorsport og Riise Motorsport. Alle disse stiller med biler som enhver bilfrelst kommer til å elske. Amerikanske veteranbiler og gromme racerbiler, bare for å nevne noen. Det blir bilutstilling med rundt 15 biler, og sjåførene svarer gjerne på spørsmål, forteller Elisabeth Brekke Førland, senterleder i Aksdal Senter som er hovedsponsor for arrangementet.
– I tillegg har vi noen spennende overraskelser, legger Simonsen til, og smiler lurt.

Ikke væravhengig
Han håper på fint vær denne kvelden, men understreker at både bilutstillingen og utekinoen blir gjennomført uansett vær.
– Vi har selvsagt bestilt sol og blå himmel, men vi har en plan B dersom det blir dårlig vær. Vi har såpass godt utstyr at det er ikke noe problem rent teknisk om det skulle begynne å regne, så Børning blir det uansett, sier han.
Popcorn og snacks blir solgt ute på festplassen, og arrangørene oppfordrer folk til å ta med egne stoler.
– Vi har noen stoler som vi kommer til å sette ut, men det beste er om folk tar med egne campingstoler, eller for eksempel et sitteunderlag. Ta med hele familien, for dette blir en god og litt annerledes kinoopplevelse, sier Simonsen.

Midtsommarfest 2016

Bilutstilling og utekino

Lars Hertervigs plass, Aksdal
lørdag 18. juni
Kl. 19.00
Gratis arrangement