Fra og med neste år kun blir mulig å få utstedt nødpass ved to lokasjoner i Sør-Vest politidistrikt.
Fra og med neste år kun blir mulig å få utstedt nødpass ved to lokasjoner i Sør-Vest politidistrikt.

Travelt på passkontoret

Mangler du pass? For å sikre deg passet i tide, ber politiet deg bestille time.

Politiet opplever stor pågang fra innbyggere som ønsker pass. Mange har spørsmål knyttet til kundebetjening, gyldighetstid, passfoto og andre ting.

Nyttige huskeregler:
1. Den som skal ha passet må personlig stille på passkontoret.
2. Vær presis til bestilte timer.
3. Ta med det gamle passet.
4. Bestill time på riktig passkontor.
5. Det er krav om fullmakt fra begge foreldre for pass til barn under 18 år.
6. Det er krav om at passbilde til barn under 3 år må tas med til passkontoret.

Nettsiden www.landsider.no gir god og nyttig informasjon om krav til gyldighetstid for pass og visum til ulike destinasjoner.

Informasjon om åpningstider og timebestilling finner du på www.politi.no. Politiet tilbyr drop in enkelte dager, men for å sikre at du får pass i tide er det lurt å bestille time i forkant.
Dette informerer Linda Merethe Lie, kommunikasjonsrådgiver i politiet.

Skulle en være for sent ute, så kan en heller ikke få nødpass på Gardermoen lengre.
– I sommer blir det ikke mulig å få nødpass ved Oslo lufthavn i helgene. Trenger du nødpass (midlertidig pass), må du dermed ordne dette hos ditt lokale politi, før du kommer til flyplassen.
Stengingen av nødpass gjelder i helgene fra og med 10. juni til og med 28. august. Da vil du som reisende ikke få nødpass i helgene fra og med fredag kl. 15, til og med mandag kl. 8.
Politistasjonssjef ved Gardermoen politistasjon Paal Sørhagen, forklarer at bakgrunnen til at de må stenge i helgene, er stor vekst i reiser til og fra land utenfor Schengen. Det betyr at ansatte som vanligvis jobber ved politivakten, nå må jobber i passkontrollen. I tillegg må vi prioritere grensekontroll og oppfølging av saker som vi avdekker der.

Han oppfordrer alle som skal reise i sommer om å sjekke om passene til alle i reisefølget er gyldige i god tid før reisen og beregne god tid til å bestille nytt pass hos sitt lokale politi.