Martin Kinn dirigerte Førre Musikkorps for aller siste gang i NM i dag. Det ble en 7. plass. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Førre Musikkorps. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Førre ble nummer sju i NM

Med sitt stykke om Dordiesteinen endte Førre på en sterk 7. plass i øverste divisjon under dagens NM for skolekorps, brass i Stavanger. Tertnes med tysværbuen Jan Egil Jørgensen som dirigent, vant NM.

– Me har gjort det beste vi kan i en tøff konkurranse. Vi er kjempefornøyde, både med spillingen, og med responsen fra publikum. Dette var en fin avslutning på min korpskarriere, sa Tor Martin Andersen Gard.
– Jeg er mektig imponert over gjengen i dag. Vi leverte virkelig en flott gjennomkjøring, og det spesialbestilte stykket «The Dordiestone» hadde noe ved seg. Jeg tror vi skal være stolte alle mann, sier dirigent Martin Kinn.
Like etter klokken 21.00 kom dommen fra dommerpanelet.
Europamestrene Tertnes med Jan Egil Jørgensen vant det hele med 99 poeng, med Førre på en 7. plass (88), noe de egentlig bør være strålende fornøyd med i den knallharde konkurransen, i Stavanger Konserthus.
Etter en solid og smakfull gjennomkjøring var det mange som var imponert over Simond Dobson sin komposisjon til hendelsene rundt Dordiesteinen like nord for Førre.

Mer om NM i papiravisen på torsdag.