Thomas Finshus ble nummer 38 i NM. Foto: Ida Torvestad
Thomas Finshus ble nummer 38 i NM. Foto: Ida Torvestad

Langt opp for sliten Finshus

Thomas Finshus fra Stegaberg ble nummer 38 under dagens NM i motbakkeløp. Pollenallergi ødela mye av løpet.

Finshus ble slått av vinner Stian Angermund-Vik, Varegg, med hele 13 minutter. Finshus fikk sluttiden 59.19 minutter.

Etter løpet la Finshus ut denne Facebook-meldingen tydelig skuffet over seg selv: «NM i motbakke Molden opp 1.116 høydemeter i dag. Veldig flott stemning og en utrolig flott utsikt. Hjelper på etter en sinnsykt dårlig prestasjon i løypa».

Tungt
Etter å ha kommet seg ned igjen kommer noe av forklaringen på den skuffende dagen i NM.
– Det var forferdelig dårlig i dag. Jeg er fornøyd med at jeg aldri gir opp, og jobbet på hele veien med det som jeg hadde av krefter. Jeg har dessverre slitt med gresspollen de siste ukene og da hjelper det ikke med nyklipte åkrer langs løypa for min del, sier Finshus.
– Hvordan var det?
– Det var helt forferdelig å springe i dag. Det føltes ut som jeg ikke hadde trent i det hele tatt. Øyner og nese hadde sine problemer. og jeg prøvde bare å kjøre på for å henge med topp 10 feltet. Men det ble litt for tøft med dagens forhold. Halvveis i løpet måtte jeg gi slipp. Å da kommer et tog av løpere sigende forbi. Da gikk minutter og plasseringer fort. Veldig kjedelig etter å ha lagt ned så mye bra trening i vinter, og en flott vårsesong. Fryktelig trist at det skal stoppe helt opp i sommersesongen. Jeg får bare kjøre på videre, sier en fryktelig skuffet Thomas Finshus

NM
Løpet gikk i Sogn og Fjordane og «Molden opp» er en tøff 7-kilometer.
Det ble ikke satt løyperekorder i år.
I dameklasse ble Eli Anne Dvergdal frå IL Gaular Noregsmester.