21. juni 2016 fikk ordføreren se 11.000 for første gang hos folkeregisteret. Skjermdump: Infotorg.no
21. juni 2016 fikk ordføreren se 11.000 for første gang hos folkeregisteret. Skjermdump: Infotorg.no

Nå er det 11.000 av oss

Det har tatt sin tid, men i dag fikk ordføreren opp 11.000 da han søkte i folkeregisteret etter antall tysværbuer.

Det er lenge blitt sagt at vi er 11.000 som bor i Tysvær. Sånn cirka. Fra i dag av er det helt sant. Utviklingen av antallet innbyggere har vært satbilt de siste årene, men det viser seg at den voldsomme veksten, som ble spådd for noen år siden, har latt vente på seg.
Det kan være flere grunner til det. Mest sansynlig er det at tysværbuen, som mange andre, velger å flytte bort for arbeid og skole, og ikke alltid returnerer. Det har heller ikke vært nok nye hus eller tomter til salgs, som har gitt en «vekstboom».
For Sigmund Lier er dette et positivt signal.
– Det viser at vi vokser, og mer skal vi vokse fremover, sier han.