Sølvguttene! Fra venstre; Mike Lubsen, Mathias Hove Johansen, Lars Jøran Storhaug og Stephen Ovusu. Foto: Karsten Warholm
Sølvguttene! Fra venstre; Mike Lubsen, Mathias Hove Johansen, Lars Jøran Storhaug og Stephen Ovusu. Foto: Karsten Warholm

Fra hamstring til NM-sølv

Sprinteren Lars Jøran Storhaug sikret seg sølv under NM i friidrett. Han har sendt oss denne rapporten.

Oppsummering av NM i friidrett 2016 for min del:
Av Lars Jøran Storhaug

I NM deltok jeg på 100m, 200m og 1000m stafett for Idrettslaget Skjalg i Stavanger.

Etter en sterk sesongstart som norgesmestere på 4x100m i Trondheim og 10.89 på 100m i mai, var det en perfekt sesongstart..
I starten av juni ble jeg skadet i høyre hamstring, (bakside lår) og det har ført til at jeg måtte roe ned løpe-trening. Konkurranser ble lagt på is.

I juli fikk jeg trent såpass at jeg var i ok form før NM, men noen toppform var det ikke. Dette bar NM preg av, utrolig nok løp jeg meg til en semifinale på 100m, og var bare to plasser unna finale på 100m. Tenk om jeg hadde vært i form!! ..slik er livet. Fornøyd med semifinale.
200m dagen etter var tung, og hamstringen er fortsatt ikke god. Jeg merket fraværet av sprint trening og konkurranser tidligere i sommer godt. Dårlig værforhold gjorde ikke saken enklere for sprint.

Søndag, siste dag av NM er det 1000m stafett som siste øvelse. Vi er fire utøvere som springer forskjellige distanser hver; 100m, 200m, 300m og 400m.
Som lag er vi sterke, på tross av frafall av Simen Tjelta Larsen og min dårlige form. Det gjorde ikke så mye da vi har noen av Norges beste løpere for tiden på de to siste etappene. (Som begge fikk 4. på hhv 200m og 400m)
Sølv var det beste vi kunne fått idag, slik som stafetten utviklet seg. Vi kunne virkelig slippe smilet løs!
..bare slått av Dimna il, og Ulsteinvik sin store sønn Karsten Warholm. Som attpåtil stilte opp som vår fotograf, og rett etterpå fikk han utdelt velfortjent kongepokal.

Vi forsvarte vår sølvmedalje på stafetten fra NM i Haugesund og det er vi og klubben veldig fornøyd med.
Tusen takk til ASK friidrett som gjorde en knalljobb med NM som arrangør-klubb.