Nybygget til Hatteland Display i Aksdal næringspark er tegnet av Petter J. Rasmussen AS i Haugesund.
Nybygget til Hatteland Display i Aksdal næringspark er tegnet av Petter J. Rasmussen AS i Haugesund.

Hatteland Display til Aksdal

Med base i Åmsosen har Hatteland Display bygd seg opp til å bli en ledende global aktør på display- og computerløsninger til det maritime markedet. Om vel et år flytter bedriften til Aksdal.

Hatteland Display ble kjøpt av teknologiselskapet Norautron Group i november i fjor, men ny eier er ikke årsaken til at bedriften skal flytte på seg.
­– Det ble inngått en leieavtale på 10 år i forbindelse med forrige eierskifte i 2007. Når den nå nærmet seg avslutning, var det naturlig å se på alternativer ut fra hvilke behov vi har i dag, sier Trond K. Johannessen, President og CEO i Hatteland Display.
I Åmsosen leier Hatteland Display 6800 m2 av sin gamle eier Jakob Hatteland. De har rikelig med plass, men er spredd over flere bygninger. Neste år samler de alt under ett tak i Aksdal Næringspark i Tysvær.

Nybygg
– Det blir et topp moderne bygg på 3000 kvadratmeter som er tilpasset vår produksjon, utvikling, administrasjon, salg, pakking, lager og alle andre funksjoner. Vi får færre kvadratmeter, men det blir et mye mer effektivt bygg både i forhold til produksjon og at de som jobber mye sammen vil sitte nærmere hverandre. Første spadetak tas nå i begynnelsen av oktober, og vi gleder oss til å flytte inn i slutten av 2017, sier Johannessen.
Hatteland Display har i dag rundt 140 ansatte fra 16 forskjellige nasjoner. Vel 100 av dem jobber i Åmsosen. Hensynet til de ansatte var tungtveiende da Aksdal ble valgt.

Les heile saka i papiravisa