Christian Erevik Riise vant dagens Tysværritt. Bak han  Arne Kalland-Olsen og Magne Aarsteinsen (t.v.). Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Christian Erevik Riise vant dagens Tysværritt. Bak han Arne Kalland-Olsen og Magne Aarsteinsen (t.v.). Foto: Alf-Einar Kvalavåg

«Siddis» best av sykkelkompiser

Christian Erevik Riise hadde den beste spurten og vant dagens Tysværritt. Bak han kom kompisene Arne Kalland-Olsen og Magne Aarsteinsen. Tysværbuen Aarsteinsen ble nummer tre.

– Jeg prøvde meg hele veien, men de hadde nok kontroll i vinden. Til slutt ble vi en trio, og vi kjenner hverandre så godt at dette visste jeg Christian ville ta seg av. Det er han som er best i spurten, sier Aarsteinsen.
Etter en lang og trist skadeperiode etter årets NM, var det en offensiv førlandsbu som dro til fra start.
– Jeg hadde en liten luke et par ganger, men fikk aldri det skikkelige forspranget. Etter Svinalidbakken visste vi det ville holde inn og, jeg prøvde meg et par ganger, uten å lykkes. Men 3. plass er greit etter alle skadene jeg har slitt med, sier Aarsteinsen, som sykler for Rennesøy.

– Kjekt
Vinneren Christian Erevik Riise fra Stavanger smilte bredt etter å ha slått treningskompisene i spurten og notert seg tiden 1.46,40.
– Jeg stolte på spurten min og det gikk greit. Magne prøvde seg et par ganger, og jeg var litt usikker på hvor langt det var igjen, men ellers var det full kontroll. Kjekt å komme i mål her med folk og greier, smilte Erevik Riise.
I et relativt lite sykkelmiljø trener rytterne mye sammen og det er få hemmeligheter å spille på i et 72 kilometer langt ritt.

103
103 deltakere var med i årets utgave, hvor start og mål var flyttet opp til Sterling-tomta på Frakkagjerd. Det var i alle fall vellykket og innspurten ble fulgt av et rimelig stort publikum i sola.
Mette Karlsen fra Dalane SK vant kvinneklassen på tiden 2.04.40.

Magne Aarsteinsen Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Magne Aarsteinsen Foto: Alf-Einar Kvalavåg