Vebjørn Rullestad ble den store helten mot Sauda og Simon Tsada i kveld. han scoret i sluttminuttene. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Vebjørn Rullestadkan være på vei til Vard. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Drama til siste sekund

Skjold klarte å slå Sauda 3-2, men ikke uten et drama vi ikke har sett maken til denne sesongen. Først var det svakt, så et vanvittig sjansesløseri, før de ble berget av Berge og Berge. Og av Vebjørn. Og i kveld topper de tabellen i 4. divisjon.

Her er noe av det som blir husket fra dagens kamp:
Skjold måtte spille hjemme på troppene hos Falkeid IL. Nærmere 100 hadde funnet veien. Imponerende.
Etter ti minutter får Christian Askeland seg en smell i foten. Etter det får Skjold problemer bakover og inviterer André Lilleskog og Sauda inn i kampen med 1-0-scoringen hans etter 18 minutter.
Mot slutten av 1. omgang har Skjold flere 100 prosentsjanser på fem minutt, enn det Sauda har i hele kampen. Likevel 0-1 til pause.
Etter 56 minutter kommer Roald Berge og Berge Ohm inn for Skjold. Minuttet etter blir Berge Ohm felt i 16-meteren og scorer selv på straffen. 12 minutter senere utligner Roald Berge til 2-2, etter et fantastisk angrep med regi Daniel Aarås. Kanonbytter kalles vel slikt.
Sauda så ut til å røve med seg ett poeng, men på overtid holder backen Ronny Hauge en Skjold-spiller så lenge at dommer Erlend Dalaker både får tenkt seg om både en og to ganger før han peker på straffemerket.
91 minutter etter at kampen startet, scorer Vebjørn Rullestad og Skjold vinner. Fortjent? Ja. Vakkert? Nei.

– Fortjent
Rullestad selv gjorde mye rart defensivt, men da kampen skulle avgjøres var han sikkerheten selv.
– Dette var en fortjent seier selv om vi ga dem et mål og de skulle blitt avblåst på det første. Utrolig god følelse å se straffen gå i mål, sier Rullestad med et til han å være stort smil.

– Trist
Fra benken kom to ganger Berge inn og «berget laget» for å dra klisjeen helt.
– Ja, ikke sant. Det var trist å sitte på benken å se alle sjansene vi hadde som ikke ble mål. Da vi kom inn og fikk bruke farten vår slet de skikkelig. Dette var utrolig herlig, sier Berge Ohm og Roald Berge.

Topplag
Trener Håkon André Waage smilte tappert etter kampen. Minuttene før slutt var han ikke fornøyd, men seier er seier.
– Ja det var mye dårlige prestasjoner i dag, men vi ror det i land fordi vi tåler å stå kampen ut. Nå sier de at Djerv 1919 og Bogafjell har spilt uavgjort og at Klepp har slått Stegaberg. Det betyr vel at vi topper i kveld det, sier Waage.
Han var ikke overrasket over Sauda.
– Nei, som jeg sa på forhånd så kunne dette bli vanskelig. Etter at Christian måtte ut med skade virket det som om vi fikk litt sjokk. Heldigvis ble vi reddet av personlige kvaliteter. Det gjorde godt, sier Waage.

Andre resultater i 4. div. avd. 3
Bogafjell – Djerv 1919 2-2
Stegaberg – Klepp 0-3
Vedavåg – Kopervik 2-1

skjermbilde-2016-09-30-kl-22-23-36

Kampfakta

Skjold 3 (0)
Sauda 2 (1)
4. div. avd. 3
Troppene
0-1 André Lilleskog (18)
1-1 Berge Ohm (str.58)
1-2 André Lilleskog (59)
2-2 Roald Berge (70)
3-2 Vebjørn Rullestad (str. 90)
Dommer Erlend Dalaker, Ferkingstad
Tilskuere: 100