Viktig dag for stand i Aksdal Senteret- Somaya, Fiore, Vigdis, Anna Helene og Paula delte ut både refleks og vafler. Foto: ingvild Myklebust
Viktig dag for stand i Aksdal Senteret- Somaya, Fiore, Vigdis, Anna Helene og Paula delte ut både refleks og vafler. Foto: ingvild Myklebust

Den store refleksdagen

Refleksdagen 20. oktober markeres over hele landet. Nå er tiden inne for å skinne. Finn frem refleksene!

Kommuner, bedrifter, og organisasjoner i Rogaland vil markere den nasjonale Refleksdagen 20. oktober. Reflekser skal deles ut, plakater henges opp, aktiviteter utføres, for å minne oss på at nå er det på tide å finne frem refleksen, legge den i lommer på jakkene til familien, og bruke den når du er ute og går eller sykler i trafikken. Trygg Trafikk oppfordrer også media til å gripe sjansen, og markere refleksdagen!
Målet med dagen er å få alle voksne i Rogaland til å finne frem refleksen, og bruke den når de er ute og går på veiene, både i bygater, og på bygdeveien. Dersom alle gjør det, vil antall trafikkulykker gå ned! Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt av et kjøretøy med 85%!
Bruk refleks! er en påminning som må gjentas. Trygg Trafikk blir ikke leie av å gjenta budskapet. Det nytter. Refleksbruken blant voksne er fortsatt for lav, mellom 29- 34% husker å ta frem refleksen når høsten kommer, har tellinger vist de siste årene. Men uten påminning ville bruken kanskje gått ned!
Den nasjonale Refleksdagen arrangeres for 11. gang i 2016, og er den tredje torsdagen i oktober- i år 20. oktober. Vi håper at Trygg Trafikks reflekstelling i november, vil vise økt bruk av refleks i Rogaland!
Årets designer-reflekser er fra Moods of Norway.
Trygg Trafikk utfordrer hvert år en kunstner eller designer til å utforme reflekser. I år er det er Moods of Norway som står bak designreflekser for Trygg Trafikk.
– Dette er et superkult prosjekt å få være med på. Hele konseptet med Moods of Norway er jo å gjøre ting litt annerledes. Vi er allerede i gang med å integrere refleks i klær, og med årets reflekskolleksjon lar vi virkelig folk skinne i natten, sier Simen Staalnacke i Moods of Norway.

Refleks og vafler
I Aksdal Sneter var det deilig duft av nystekte vafler som lokket folk bort til refleksstanden. der ble det delt ut reflekser og vafler. Likevel er det viktigste at folk nå bruker refleksene i hverdagen.