Sigmund Lier var lynkjapp med å få start på arbeidet med det nye Eikeskogkrysset. dette har ordføreren ventet lenge på. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sigmund Lier var lynkjapp med å få start på arbeidet med det nye Eikeskogkrysset. Dette har ordføreren ventet lenge på. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

– Dette er en gledens dag

Ordførere Sigmund Lier kunne ikke raskt nok få tatt spadestikket som markerte byggestart på et nytt Eikeskogkryss. I dag startet arbeid med toplanskrysset til 73 millioner.

– Dette er et farlig veikryss vi har brukt mye tid og krefter på for å finne en god løsning. Det har vi klart, og nå er det en gledens dag for oss alle som på en eller annen måte ferdes i dette området. Spesielt for alle de som kjøærer til og fra næringsparken, men også for alle som bruker E39, sa ordfører Sigmund Lier under dagens seremoni.
– Dette er eit trafikkfarlig punkt på en sterkt trafikkert vegstrekning. det skal bli godt å komme i gang og vi er innstilt på en ryddig og god byggeperiode. Det vil bli en del ny skilting og vi oppfordrer selvsagt trafikkanten til å følge godt med. Målet er at dette skal gå så smertefritt som mulig, noe som blant annet betyr lite aktivitet på veien i rushtrafikken, sier prosjektleder Einar Færaas i Vegvesenet.
– Det blir en solid gjeng som skal i gang her iog vi som mål å vær eferdig neste høst. Da har vi ikke mer enn tiden og vegen og kjører på med en gang. Først vil vi prioritere å få støpt fundamentet som skal være overgangen. det betongarbeidet er værutsatt og vi håper på en mild vinter, sier Rune Stumo i Vassbakk & Stol som er entreprenør.

Prosjektet er et samarbeid mellom Aksdal Næringspark, Statens Vegvesen og Tysvær kommune.

Mer om prosjektet i papiravisen