Det er mange byggeprosjekt på gang i Tysvær. det viser igjen på NAV-tallene. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Det er mange byggeprosjekt på gang i Tysvær. det viser igjen på NAV-tallene. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

103 ledige i Tysvær

Det er nå i månedskifte 103 personer som er arbeiodsledige i Tysvær. Det er 19 færre enn i fjor og 1,8 prosent, noe som er under både fylke- og landsgjennomsnittet.

– I antall personer hadde vi en liten oppgang denne mnd i Nord-Rogaland på 56 personer. Økningen er i Haugesund og på Karmøy. Vi hadde kanskje forventet mer fordi vi så at streiken i oljeservicebedriftene forrige måned førte til en del permitteringer – men mange gikk antakelig raskt tilbake til jobb etter streiken ble avlyst. Suldal, Sauda, Tysvær og Vindafjord hadde alle en liten nedgang. Bokn hadde likt som forrige måned, sier Elisabeth Lie Nilsen, leder NAV Marked Nord-Rogaland.

Messe
Den 8. november inviterer vi til Jobbmesse på HSH, sammen med NITO Rogaland, NAV Eures Rogaland og Eures i Tyskland. Her har de behov for ingeniører og IKT-personell, og de er interessert i folk som gjerne vil arbeide og bo i Tyskland. Mer info om denne ligger på NAV.no under jobbmesser. Dette vil kunne være en spennende mulighet for personer som har mulighet for å flytte på seg. Det er en del personer som nå har vært ledig lenge og som ikke har så veldig lenge igjen av dagpengerettighetene sine. Flere av disse vurderer nå heller å flytte på seg eller pendle til andre jobber – enn å gå ledig her uten dagpengerettigheter. Dette synes vi er veldig smart tenkt, sier Lie Nilsen.