Søppel skader dyr!

Ikke kast søppel fra deg på gata eller i naturen! Når du kaster søppel fra deg ute, risikerer du å skade eller å drepe dyr.

Hunder og andre dyr kan skjære seg på glass og metall. De kan spise søppel og bli syke, fordi det kan være giftig eller fordi det setter seg fast i magen. Sjødyr kan sette seg fast i plastringer o.l., og de kan dø eller få store skader for livet. Eksperter mener at dyr som lever i havet og hunder er mest utsatt for menneskers forsøpling. Plastavfall er det største problemet: kaster vi noe i sjøen driver det vekk eller synker til bunns, men borte blir det ikke. Vi har sett at folk av og til kaster søppel ved siden av søppelbøtta. Kast søppelet ditt oppi søppelbøtta! Da vil både vi og dyrene bli veldig glade!
Vi håper at dere vil ta dette alvorlig og prøve å gjøre en forskjell.

Hilsen forskningslaget Villdyrene fra Frakkagjerd barneskole, deltaker i First Lego League 2016