FUS-jentene er klare for finalen i skolecupen. Foto: privat
FUS-jentene er klare for finalen i skolecupen. Foto: privat

– Vi er klare for finalen

Jentene på Frakkagjerd ungdomsskole er klare for finalen i skolecupen, etter å ha slått Hinna 1-0.

Etter kampen sendte de oss dette referatet:

FUS – Hinna ungdomsskole 1 – 0.

Jentene måtte vente helt til semifinalen før de fikk tildelt hjemmekamp. Mange elever og lærere tok plass på sidelinjen og det medførte noen smånervøse FUS jenter. Ikke bare -bare med mye publikum!
Med vinden i ryggen tok Hinna kommandoen på kunstgresset. Sjanser ble skapt, men det som traff mål tok keeper Oda Erland seg av på overbevisende måte.
Utover omgangen fikk FUS jentene senket skuldrene og fikk dermed løftet laget høyere opp i banen. Det medførte også til noen halvsjanser. Den største fikk Tiril Herland som dro seg for bi 3-4 Hinna spillere på elegant vis, men dessverre så trillet ballen litt langt foran i det hun skulle runde keeper.
Mer skjedde ikke i første omgang og dermed stod det 0 – 0 til pause.
I pausen var det tydelig at jentene hadde fått troen på at finale var innen rekkevidde. Med litt småsur desembervind i ryggen satte FUS jentene press på jentene fra Sør-fylket. Sjanser ble skapt, men også de hadde en god keeper. Hinna var likevel farlige på kontringer når de fikk utnyttet bakrommet som ble når FUS presset på for scoring. Heldigvis viste jentene gang på gang god innsats og fine forsvarferdigheter og fikk stoppet Hinna sine angrepsspillere.
Men så, etter halvspilt 2 omgang får FUS jentene corner. Den er perfekt slått av Ava Skrunes mot bakre stolpe. På hel volley fra omtrent 5 meter smeller Andrea Selene Stenersen den i nota! Jubelscenene er magiske både på banen og på sidelinjen!
De resterende minuttene blir nervepirrende. Hinna satser det meste fremover og får til et par farlige innlegg, men jentene står godt i mot det som kommer!
Når dommer Petter Mortveit som forøvrig stilte opp gratis (Applaus!!) blåste av var det på ny klart for jubelscener!
Nå blir det finale, hvem det blir mot er enda ikke klart. Uansett utfall har FUS jentene gjort en fantastisk innsats! Gode ambassadører for Frakkagjerd ungdomsskole!