Vegard Tveita og Ingrid Nordbø delte ut klementiner under Jul på landet på Tveit.
Foto: Jorunn Bjørndal Lilleland
Vegard Tveita og Ingrid Nordbø delte ut klementiner under Jul på landet på Tveit.

Ingen skikkelig jul uten Jul på landet

Jul på Landet har for mange tysværbuer blitt en viktig del av julestemningen, og tradisjonen tro leverte Tveit videregående skole førsteklasses julestemning til store og små.

Med over tretti utstillere med norskproduserte varer, julenisser og gårdsdyr åpnet Tveit, for over 20. gang, dørene for Jul på landet.
– Vi er her hvert år. Det blir ikke jul uten, forteller Linda Birkeland Marvik smilende. Hun står og ser på at sønnen, nevøen og niesen hennes leker og ler i høyet.
– Jul på landet betyr mye for oss, det er hit vi går for å få julestemning. Både vi og ungene koser oss her, smiler hun.

Elevene arrangerer
Det er elevene ved skolen som arrangerer av dagen.
– Det har vært travelt. Det er mye jobb, og vi har planlagt lenge. Vi begynte for fullt før helgen med å gjøre i stand til i dag, forteller Ingrid Nordbø som går andre året på landbruk.
– Vi begynte på anleggsutstillingen for en måned siden, forteller Vegard Tveita som går andre året på anleggsgartner. De to er kledd som nisser og deler ut klementiner til små og store på gården.
– Det er veldig hyggelig at skolen får vist seg frem, og at vi kan bidra til at folk fra byen kan få litt mer julestemning. Det er også kjekt for barna å være så tett på dyrene, det er gjerne noe de ellers ikke har muligheten til, fortsetter Nordbø.