– Vi er i gang. Fra v: Ola S. Apeland (H), Arvid S. Vallestad (rådmann), Helge Thorheim (Frp) og ordfører Sigmund Lier (Ap). Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Det har gått nokre dagar sidan det første spadestikket. Nå skal krysset opnast. . Frå v: Ola S. Apeland (H), Arvid S. Vallestad (rådmann), Helge Thorheim (Frp) og ordfører Sigmund Lier (Ap). Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Nå blir det fart i Aksdalskrysset

Det har tatt sin tid, men i går fikk ordførar Sigmund Lier meldingen han har ventet så lenge på. Tysvær får forskuttere 55 millioner kroner til en ny rundkjøring i Aksdal. Det vil åpne for mange muligheter i sentrum.

Det var skikkelig feststemning på rådhuset da det ble klart at Tysvær får forskuttere bygging av ny rundkjøring i Aksdal. Departementet sa endelig ja. Stortingsrepresentant Helge Thorheim (Frp) får mye ære for at det ble ja, og alle på Rogalands-benken har stått på for Tysværs søknad. Krysset mellom E 134 og E39 blir sett som så viktig at med forskudd fra Tysvær så kan dette arbeidet settes i gang og antagelig stå ferdig mot slutten av 2018.
– Det var en utrolig god følelse å få telefonen fra Helge i går. Dette har vi ventet på så lenge, og dette krysset har vært en knute for alle prosjektene som er i dette området. Nå håper vi at Statens Vegvesen raskt får ut anbudspapir, og at det bli graving her senere i 2017. Et kryss her åpner for bussterminal, den italienske landsbyen, utvikling av Aksdal Senter og etableringen til Albatross. Veistrukturen i Aksdal vil også kunne utvikles, sa en svært fornøyd Tysværordfører.
– Dette vil også åpne for etableringene av teknisk sin uteseksjon i Aksdal Næringspark, og vi ser for oss å flytte utstyr ned dit når arbeidet med bussterminalen tar til, sier rådmann Arvid S. Vallestad.

I papiravisen neste uke kan du lese om konsekvensene et nytt kryss vil gi.