Det endte 2-2 mellom Haugar og Stegaberg. Foto: Morten Salvesen

Stegaberg utlignet på overtid

Debutant Aleksander Gundersen scoret i sin første Stegaberg-kamp, og Morten Sørensen (15) stusset inn 2-2 to minutter på overtid da Stegaberg møtte topplaget Haugar på Sakkestad fredag kveld.

Av Morten Salvesen

Det var en rotete start på høstsesongen for begge lag. En kjedelig vind og surt vær ble til sleipe forhold som satt sitt preg på kampen. Det ble mange dueller og høye, lange og upresise pasninger. Haugar og John Fredrik Jacobsen kom alene med keeper før det var gått ett minutt, men avslutningen satt han utenfor motsatt stolpe. Etter det skjedde lite. Men et klumsete innlegg som dabbet inn feltet og ble headet rett opp i luften og falt ned til Haugars spiss. Med et sleivspark fikk han ballen sprettende inn i Stegaberg-målet. Resten av omgangen var duellkrig, men en Stegaberg-sjanse var nok til å utligne. Et mesterlig kombinasjonsspill på høyrekanten mellom Rune Lindanger, Glenn Fjellet og Dag Frode Tønnesen ender med en pasning på bakre stolpe der Aleksander Gundersen stuper fram med foten og setter inn 1-1. Flott av leiesoldaten fra Skjold som sereidebuterte for Stegaberg i år.
Overtid
Etter pause fikk Stegaberg medvind og mer trykk på Haugar-målet, samtidig fikk Haugars kjappe angripere mer å jobbe med i bakrom. Det ble noen ville sjanser til begge lag, men gode keepere i begge ender stengte igjen foran nettmaskene.
Først 12 minutter før slutt gikk Haugar i ledelsen 2-1 ved en perle av et frispark som Stegaberg-gutten John Fredrik Jacobsen skrudde hardt i motsatt kryss fra kanten av 16 meter. Selv om det var en svært jevn kamp mot topplaget, satte Stegaberg inn alle de fem innbyttene sine, der blant annet to 15-åringer og to 17-åringer fikk prøvd seg på seniorfotball. Det viste seg å være et bra valg. To minutter på overtid steg nemlig 15-åringen Morten Sørensen opp og raget høyest på det velslåtte frisparket fra banens beste Sigbjørn Tysvær. Stussen til Morten skled ned i motsatt hjørne og sikret Stegaberg 2-2 mot haugar for andre gang i år. Neste torsdag venter Etne på Frakkagjerd-graset.