Sandra Christin Brochmann Wannberg Skarholm og Arne Bergsvåg skal sykle fra Skudeneshavn til Ølen. Gjennom Tysvær hadde de følge av Sven Ivar Dybdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sandra Christin Brochmann Wannberg Skarholm og Arne Bergsvåg skal sykle fra Skudeneshavn til Ølen. Gjennom Tysvær hadde de følge av Sven Ivar Dybdal. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ser etter «missing links»

Sp-politikerne Sandra Christin Brochmann Wannberg Skarholm og Arne Bergsvåg skal sykle fra Skudeneshavn til Ølen. Gjennom Tysvær hadde de følge av Sven Ivar Dybdal.

– Det har gått fint så langt, men vi skjønner hva folk mener med at her er det mange «missing links». Noen sykkelstier starter og avslutter rimelig brått, uten at vi helt ser meningen. Nå tar vi denne lokale sykkelturen hjem til Vindafjord hvor jeg kommer fra, og prøver å få litt oppmerksomhet rundt sykling, samtidig som vi får litt mer lokalkunnskap, sier Arne Bergsvåg.
I Aksdal var det en litt sliten, men fattet trio som tok seg en kort pustepause.
– Hva kan en si om sykkelstitilbudet langs hovedveiene i Tysvær?
– Det første som slår meg er antall høydemeter. Akkurat det er det vel vanskelig å gjøre noe med. Det er ikke lett å finne fram, men det er ett visst system. Det strekket vi nå skal sykle fra Aksdal til Våg er vel et av de beste, ikke sant Sven Ivar?
– Jo, det stemmer. Personlig synes jeg at Tysvær har gjort grep de siste årene. Likevel gjenstår strekninger som betyr mye for de som bor der. det må være trygt å kunne gå og sykle til skolen og fritidsaktiviteter. Noen strekninger vil nok aldri komme på slike prioriteringslister, men det er dessverre strekninger hvor sykkelstier burde vært på plass, sier Dybdal.
Arne Bergsvåg forteller om hvor viktig det er å få midler over statsbudsjettet.
– Det er i enden av dette kommunene som skal prioritere og bygge ut sykkelnettet. men det er nå kampen er for å få midler til dette. Derfor valgte vi i Senterpartiet å ta denne turen. Den skal vise at vi i alle fall lokalt ser viktigheten av å kunne sykle. Og det i trygge rammer.
Etter Våg kommer et godt eksempel på hvor vanskelig det er å ta seg fram langs E134 på sykkel.
– Strekningen innover fra Hodnafjellet til Liaheia gruer jeg meg litt til. Der er det ikke bra å være syklist. Håper bilførerne ser oss, avslutter Bergsvåg og triller i gang igjen.