Skjold måtte se seg slått på bortebane i kveld. Foto: Morten Salvesen
Skjold måtte se seg slått på bortebane i kveld. Foto: Morten Salvesen

For lite sting i avslutningene

Skjoldar/Vats 94 fikk ballen i mål. Stegaberg ikke. Slikt blir det hjemmeseier av.

Av Morten Salvesen
Som starten i vår har Stegaberg problemer med å omsette godt spill og sjanser i mål. Og når motstanderne får sine mål på billig vis, er det ikke lett å kassere poeng.
Vats har nok 5.divisjon beste arrangement med innmarsj til hymne, speaker, digitalt stadionur, flott oppfylt tribune og grillos som sprer seg ut over hele banen.

Begynte bra
Et hel-tent Stegaberg syntes det var stas og ville vise seg fra sin beste side. Bortelaget tok tak i kampen fram første sekund. Etter få minutter kommer Glenn Fjellet seg rundt på kant og legger ut til Sigbjørn Tysvær på 16 meter. Skuddet hans dundrer i tverrlegger, ned og ut. Knapt mulig å komme nærmere. Defensivt var det solid, og i banespillet dominerte de mørkeblå fra Frakkagjerd. Flere ganger kom Stegaberg til gode muligheter, men avslutningene gikk i hytt og pine.
I stedet tok hjemmelaget ledelsen på en scoring av det merkelige slaget etter 25 minutter. En ball som lempes i bakrom dabber over Stegabergs utrusende keeper, og i mål. Og som det heter i fotball; mål preger kamper.
Skjoldar/Vats fikk en giv, og sto bedre i mot et Stegaberg som fikk litt høyere skuldre – selv om bortelaget fortsatte å styre mye av spillet.

2. omgang
Etter pause startet Stegaberg friskt og trykket på, men uten å skape skarpe nok sjanser. Skjoldar/Vats, med imponerende 17-åring Gjert i midtforsvaret, jobbet godt i forsvar og var farlige på kontringer. Tre ganger i 2. omgang var det fantastiske forsvars- og keeperarbeid på målstreken som hindret hjemmelaget å doble ledelsen. Utover omgangen satset Stegaberg mer og mer framover. Stor sjanser ble skapt, men ballen ville knapt mellom stengene. Avslutningene gikk over og ut istedenfor mål. Og da blir det tap og null poeng. Men helt tomhendt dro ikke Stegaberg hjem. Gratis pølse i brød til alle etter kampen. Neste torsdag kommer topplaget Vedavåg på besøk til Frakkagjerd. Der skal i hvert fall Stegaberg-spillerne kjenne til hvor målet står.

Kampfakta

Skjoldar/Vats – Stegaberg 2-0 (1-0)
5. div., avd. 4,
Vats Stadion
1-0 Trygve Meland (25)
2-0 Remi Torgersen (74)
Dommer: Ove Pedersen, Avaldsnes
Tilskuere: ca 50

Stegapoeng:
3p: Sigbjørn Tysvær
2p: Espen Tørresdal
1p: Christoffer Kydland