Sigbjørn Tysvær leverte en ny god kamp for Stegaberg. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Sigbjørn Tysvær scoret for Stegaberg. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Ga serielederen kamp

Stegaberg spilte sin beste kamp i høst, men nok en gang klarer de ikke å omsette de store, viktige sjansene i mål. Dermed ble det knepent 2-3-tap mot den suverene tabellederen Vedavåg.

Allerede i første minutt kom Christoffer Kydland til like foran mål, men Stegaberg-åpningen endte i et urent treff. Kvarteret ut i omgangen kommer Rune Lindanger igjennom og serverer søskenbarn Torbjørn Steinsland på åpent mål, men nok en gang sleives det utenfor. Inntil da hadde Vedavåg hatt noen farlige, innoverskrudde cornere, uten at det ble for farlig.
I 21. minutt går imidlertid bortelaget i ledelsen. Får et brudd midt på Stegabergs halvdel, spiller seg fint igjennom forsvaret, kommer inn fra siden og sendere ballen langs 5m-streken. Der bommes det på ball, og Vea-spiller får enkel oppgave med å sette ballen i åpent mål fra kort hold.
Bare tre minutter etterpå utligner Stegaberg ved Thomas Stølsvik som header et frispark fra Kjetil Bjørkheim kontant i mål.
Omgangen ebber ut til 1-1. Fortjent etter en sjansefattig omgang med to hardtarbeidende lag.

2. omgang
I 2. omgang starter også Stegaberg best. Fem minutter ut i omgangen har hjemmelaget to store sjanser. Først ved Rune Lindanger som fra skrått hold skyter motsatt og ballen spretter stang ut. Så ved Kydland som skyter fra 16 meteren og hardt i tverrliggeren.
Etter 62 minutter kommer den lille forskjellen på lagene godt til syne. På en meget god kontring blir den avgjørende pasningen for svak, så Vedavåg kan kontre tilbake. Ballen havner hos den tidligere Vard-proffen Maid Memic som vender opp på 25 meter og klinker ballen kontant i motsatt kryss. En fanstastisk scoring – akkurat som han gjorde sist lagene møttes også.
Lettere rystet av baklengsmålet går Vedavåg opp til 1-3 på et frispark som stusses bare minutter senere.
Etter dette blir det en nokså rotete kamp. Stegaberg satser framover, og får en meget fin redusering der Kenneth Kristiansen header en langpasning fra Sigbjørn Tysvær i mål etter en duell med keeper.
Nærmere dette kom aldri Stegaberg, og dermed nok en kamp med null poeng. Men laget tar med seg oppturen i prestasjon mot et meget god tabelleder, og ser framover til å jobbe for å plukke poeng i de mange kampene som gjenstår i høst.

Kampfakta

Stegaberg – Vedavåg 2-3
5. div. avd. 4
Frakkagjerd stadion
Mål Stegaberg: Thomas Stølsvik og Kenneth kristiansen

3p: Thomas Stølsvik
2p: Morten Mæland
1p: Sigbjørn Tysvær