Lars Magne Ullvang padler A-finale i K1, søndag.
Lars Magne Ullvang.

I morgen skal det kjempes om Kongepokalen

I dag var det klart for 1000m og 200m under padle-NM for senior og junior. Imorgen skal det kjempes om Kongepokalen.

Lars Magne Ullvang var første padler i aksjon fra Tysvær kano og kajakklubb. I finalen på K1 1000m åpnet Lars Magne litt for forsiktig og passerte ca 20m bak lederen som var Jo Sondre Solhaug fra Asker. Lars Magne klarte deretter å sette opp et høyere tempo og nærmet seg teten opp mot passering 800m hvor han satte inn sluttspurten men det var dessverre litt for lite av løpet igjen til å ta seieren. Lars Magne tok sølv 1m bak vinneren Jo Sondre Solhaug.
Neste distanse for Lars Magne var K1 200m hvor finalen utviklet seg til et tett oppgjør mellom Per Christian Wessel fra Oslo kajakklubb, Hakeem Teland fra Fana kajakklubb og Lars Magne. Inn mot mål på alle 3 helt likt og kastet båtene over mållinjen, målfoto måtte til for å kåre vinneren. Målfotoet viste av Per Christian vant 11 hundredeler foran Hakeem med Lars Magne ytterligere 2 hundredeler bak på 3. plass.

I junior damer klassen kjørte Elise Erland flere gode løp. Elise tok sølv på K1 1000m bak Maria Virik fra Bærum kajakklubb etter en tøff duell mot Ella Jones fra Strand kajakklubb. På 200m gav Elise Maria Virik kamp helt til målstreken og tok en ny sølvmedalje, sterkt av Elise som er yngst i juniorklassen.

I Ungdomsmesterskapet i lagbåt tok Karl Kristian Kyvik og Leander Helgesen bronse på K2 200m før guttene fulgte opp med sølvmedalje på K4 200m sammen med Sander Askeland og Nicolai Lønning like bak vinnerlaget fra Njørd.

I gutter 14 år klassen padlet Sander Askeland inn til seier på både K1 200m og K1 langløp. Nicolai Lønning og Marius Alne tok begge to topp 8 plasseringer i de samme løpene.

I morgen er det klart for 500m og langløp i NM for junior/senior og i UM lagbåt.