Folk fikk et etterlengtet møte med Lido og flygelet hans i kveld. Foto: Mona Terjesen
Folk fikk et etterlengtet møte med Lido og flygelet hans i kveld. Foto: Mona Terjesen

– Godt å være «hima»

En nesten fullsatt Maritim Hall fikk oppleve flott musikk, servert av blant andre Lido under Sparebanken Vest sin pengeutdeling i kveld.

– Jeg har bodd i LA i 3-4 år nå, og kaller det for «hjemme», men når jeg er her så er jeg «hima». Familien min har et fantastisk sted i Espevik, og jeg lengter mye hjem dit, så når jeg ble invitert til å spille her, så fikk jeg en god unnskyldning til å komme «him», det var veldig fint, sa Peder Losnegård (Lido) fra scenen.
Han serverte publikum vakker flygelmusikk.

I forkant av kvelden, sendte Sparebanken Vest ut dette presseskrivet:

«Sparebanken Vest har «Hjertebank for Vestlandet» – og den 7.september banker hjertet spesielt for Haugesund!

Vi har ukuelig tro på vestlendingens skaperkraft og alt det gode vi kan få til sammen, dette ønsker vi å bidra til gjennom «Hjertebank for Vestlandet». Vi deler ut 1.million kroner til gode prosjekt i lokalmiljøet, og markerer utdelingen med en stor gratis konsert. I 2017 arrangeres det 6 «Hjertebank» og tilhørende konserter rundt om på Vestlandet, og det deles ut til sammen 6 millioner kroner. I tillegg til de konkrete arrangementene deler Sparebanken Vest ut ca. 100 millioner kroner i gavemidler til lag og organisasjoner i 2017.

Nå er det Haugesund sin tur til å arrangere «Hjertebank for Vestlandet», og siden 24.juli har lokalbefolkningen i Haugesund, Karmøy, Sveio og Tysvær fått nominere organisasjoner/lag og foreninger som de mener kan bidra til å gjøre lokalmiljøet enda litt bedre. Vi fikk inn 325 varierte søknader, og en ekstern jury fikk den vanskelige oppgaven med å velge hvem som skulle få penger.

Juryen bestod av følgende:
Ingeline Kaldestad: Prosjektleder Haugesundregionens Næringsforening
Eirik Vespestad Mæland: Fotballspiller
Jorunn Skåden: Ordfører i Sveio kommune
Mika Nurmi: Selvstendig næringsdrivende

Vinnerne er nå kåret og skal offentliggjøres og feires under en gratis konsert i Maritim hall torsdag 7.september.
Atle Pettersen er kveldens konferansier, og på spillelisten står: Elsa & Emilie, Lido og Atle Pettersen med band.»