Mats Kvalvågnes var vanskelig å stoppe for Halvor Hansen, Oddbjørn Halvorsen og Jonas Staurland.  Anders Langåker Underhaug likte nok bedre den han så av langkameraten. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Mats Kvalvågnes var vanskelig å stoppe for Halvor Hansen, Oddbjørn Halvorsen og Jonas Staurland. Anders Langåker Underhaug likte nok bedre den han så av langkameraten. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ble straffet knallhardt på Karmøy

Skjold sto i mot lenge mot topplaget Åkra. Det endte likevel 0-3, etter at gjestene fra Grinde fikk oppleve at det å slurve i toppkamper, blir en straffet for.

Skjold for anledningen uten spiss lå lavt og ventet på hjemmelaget. Det fungerte både før og etter at Mats Kvalvågnes hadde gitt Åkra ledelsen. Det var ikke vakkert, men det var effektivt. La oss kalle det plan B. Like før pause fikk Vebjørn Rullestad sitt andre gule, og var i dusjen da lagene gikk til hvilen halvveis.
– Da ble det vanskelig for oss. Først fikk vi et mål i mot hvor vi ikke klarer å få ballen vekk fra Kvalvågnes. Så brenner vi en straffe (Håvard Hovland). På toppen får vi et rødt kort. Alt dette mens det faktisk fungerte taktisk mot et svært godt Åkra-lag, sier trener Håkon André Waage.
Dermed var det å begynne 2. omgang med plan C. Jarle Hundsnes i en mer jagende rolle som spiss. Det så mye bedre ut og hjemmelaget var slett ikke overlegne de første 25 minuttene. Da så Waage muligheter for å røve med seg ett poeng. Med to mann klar på sidelinjen i et offensivt bytte, scoret Kvalvågnes på nytt.
– Da var det gjort. Han fikk seg et mål til og jeg må vel konkludere med at vi ble brutalt straffet mot et effektivt hjemmelag. Taktisk gjorde vi mye bra i en vanskelig situasjon, sier Waage.

Debutanter
Skjold hadde som sist også denne gangen med seg to debutanter. Det er spillere med juniorerfaring fra FKH. Kristian Trepanier Walland fikk spille på venstrekanten, mens Ali Athir Abdulkarim spilte de siste minuttene som spiss.
I tillegg er Espen Sørenes tilbake og kan være et alternativ i den neste kampen mot Kopervik. Det kommer godt med for Vegard Steinsland har revet av et leddbånd i foten og det er tvilsomt om vi ser spissen mer denne sesongen.

Veteran
Skjold sin bestemann denne gangen var Jarle Hundsnes. I en litt rar spissrolle viste han at formen er tilbake i nærheten av der den var for et par sesonger siden.
– Det er kjekt å høre, for i dag var jeg tung etter å ha jobbet nattevakt og knapt nok hatt søvn. Jeg er enig i at vi faktisk hevet oss litt da vi kjørte på i starten av 2. omgang, men her kan en ikke slurve. Der vi var nesten i duellene, var de 100 prosent. Da blir det mål. 3-0 høres mye ut, men det skyltes ikke bare forskjell på lagene sine styrker, men på at de ville mest og hadde en spiss som kunne avgjøre det. Vi må bare ta med oss det positive og ha fokus på neste kamp, sier Hundsnes.

Mer om kampen og spillerbørs i avisa på torsdag

Elias Valderhaug reddet straffen fra Håvard Hovland. Så vidt….

Kampfakta

Åkra 3 (1)
Skjold 0 (0)
4. div. avd. 2
Åkra stadion
1-0 Mats Kvalvågnes (17)
2-0 Mats Kvalavågnes (70)
3-0 Mats Kvalavågnes (80)
Dommer: Erlend Dalaker, Ferkingstad
Tilskuere: 100