Berge Ohm kom inn og satte fart på Skjold. Men ikke nok til å unngå tap mot Austrått. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Svakt Skjold-lag kjempet ut av stilen

Det var kampen Skjold skulle vinne – lett. I stedet ble det en blytung ettermiddag og 1-2-tap for Austrått. Gjestene kjempet hjemmelaget i kne.

– Det verste jeg har vært med på i år. To angrep i mot i hele kampen, og begge endte med baklengsmål. Så skulle vi kjøre over de i 2. omgang. Det så lyst ut da vi fikk straffe. Men for andre kamp på rad brente vi den. Er vel bare et ord som dekker prestasjonene, og beskriver en slik kamp: Drittkamp, sier kaptein Håvard Hovland etter 90 blytunge minutter.
1. omgang var ikke skikkelig i gang før Arne Lone Rasmussen sendte gjestene i ledelsen. En dødball ble aldri klarert og et stillestående hjemmelag så gjesten ta ledelsen etter bare fem minutter spill.
Resten av omgangen hadde Skjold ballen, men klarte ikke å skape noe. Et par halvsjanser ved Daniel Aarås var det eneste som fikk folk til å lette litt opp fra plastsetene i Grinde.
Dessverre var ikke gjestene helt ferdige med å stjele mål. Sekunder før pause var det nytt svikt bak hos Skjold og Sigurd Gjerde Arnesen takket og bukket og doblet ledelsen.

2. omgang
– Var utrolig trist å se på 1. omgangen. Vi hadde ballen, men fikk ikke skapt noe. De røvet med seg to enkle mål. Etter pause skulle vi ut og krige, og det så bra ut da jeg ble felt og vi fikk straffe, sier Berge Ohm.
Han fikk ikke ta straffen selv, selv om han står med tre scoringer på like mange straffer. Jarle Hundsnes sendte i vei et hardt skudd, men ikke verre enn at Simon Gjerdevik Hana reddet.
Etter det pøste trener Håkon André Waage på med angrepsspillere og taktikken var enkel. Lange baller mot Christian Askeland. Dessverre klarte ikke backene den jobben, og ikke før Waage la om til tre bak ble det et visst trøkk i sakene. En god Halvor Hansen var servitør n rekke ganger, Askeland vant dueller og bak han jobbet og slet spillerne. Mats Steinsland headet på blankt mål, men en fantomredning av Gjerdevik Hana hindret mål.
– Eg synes det gikk greit etter at jeg kom inn og planen var grei. Langt på Christian. Har vært til behandling for leggene mine, og i dag var det nok med en omgang, sa Skjolds bestemann Halvor Hansen.
Det lyktes en gang og Jonas Staurland sin 1-2-scoring satte fart i de gulkledde.
På overtid var det duket og servert for 2-2. Skjold fikk en sjanse som etter hvert utviklet seg til både en trippel og firdobbel sjanse. Først dundret Espen Sørene ballen i tverrliggeren, før det til slutt var Berge Ohm, som etter å ha driblet både med og motspillere, fikk avsluttet utenfor.
Dermed ble det et bittert tap for Skjold.
Ufortjent. Nope. Det var alt for mange personlige feil, dårlige løsninger og taktiske bommerter. Austrått kom som et av bunnlagene, men løste sine oppgaver på den måten de kan best. 100 prosent innsats i 90 minutter. det matchet ikke Skjold denne gangen.

Mer om kampen og spillerbørs på torsdag i avisen.