Tollak Emil Gismarvik lå og lurte i ryggen på motstanderne lenge nok til at han ble årets siste målscorer for Skjold. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Så bra at de hadde fortjent poeng

Det viktigste for Skjold var å reise kjerringa etter stortapet for Nærbø. Det klarte de og ble nesten belønnet med poeng mot Riska. Det endte 1-2 etter en scoring langt på overtid.

Det som ikke fungerte mot Nærbø (0-6) var tydelig tatt tak i. Mot topplaget Riska var det Skjold-laget som imponerte tidligere tilbake i kjent stil. Knallharde dueller, høyt press og angrep på kantene. Dessverre fikk ikke laget mål i en god 1. omgang, men både Jonas Staurland og Daniel Aarås var svært nære. Det var også gjestene, men Håkon Bådsvik i mål hadde en god dag på jobb.

Slettebø ganger to
Aleksander Slettebø var aktiv hele kampen for gjestene og etter 73 minutter fikk han uttelling og sendte Riske opp i ledelsen og opp på 3. plass på tabellen. Seks minutter før slutt var det 1-1. Tollak Emil Gismarvik tok i mot et oppspill, vendte bort et par spillere og scoret et flott mål. Dette var den tredje scoringen på Tollak Emil, som var meget god gjennom hele kampen.

Var det slutt?
På overtid (av overtiden??) gikk Skjold i et nytt angrep i håp om å vinne årets siste kamp. Marco Augusto Passera mistet ballen og dommeren løftet fløyten for å blåse av… Eller gjorde han det? For det ble en veldig lang vei fra han begynte å løfte fløyten til han blåste av. Faktisk så lenge at Riska og Slettebø avsluttet sesongen med en scoring. Da fikk Skjold-trener Håkon André Waage nok, og avsluttet sin trenergjerning med å bli vist bort av kampens dommer.
Trist for Skjold, og trist for nesten 100 som hadde møtt fra til årets siste kamp. Det som gledet mest var likevel at laget spilte fotballmessig en av sine beste kamper for sesongen mot et svært godt Riska-lag.

På torsdag kan du lese alt om Skjold 2017. Spilerbørs, Årets lag og Årets spiller.