Mange ville se «Bad Moms Christmas». Foto: Susanne Lie
Mange ville se «Bad Moms Christmas». Foto: Susanne Lie

«Kinoens festdag» holder koken

Tidenes nest beste besøk for Den store kinodagen i 30-årsjubileet.

– Tysvær kino hadde i år 1469 besøkende, som er en økning på 30 % fra 2016. Vi må særleg trekke fram festpremiere på «Bad moms christmas», der vi laget til kinofest for 280 damer (og ca. 4 menn)…
Ellers var det utsolgte saler på både «Biler 3», «Ninjago lego», «Thor: Ragnarok», mest besøkt av barnefilmene var «Karsten og Petra på teater» og førpremieren på «Ekspedisjon Knerten», sier kinosjef Øystein Simonsen.

Populært
Lørdag 4. november ble «Den store kinodagen» arrangert for 30. gang over hele landet. Publikum har kunnet fråtse i film fra morgen til kveld, enkelte steder hele natten også. I fjor ble det satt rekord med over 215.000 besøk. Også i år ble dagen en stor suksess, med over 202.000 kinobesøk. Det nest beste til nå, og fortsatt kan det komme flere rapporter!
Adm. direktør Guttorm Petterson i bransjeorganisasjonen Film & Kino har følgende å si om årets besøk:
– En vanlig kinohelg er besøket for alle tre dagene en normal helg (fredag, lørdag og søndag) ca. 150.000, så en enkelt dag med godt over 200.000 besøk er fantastisk. De store kinoene dominerer naturligvis, men selv her endres rekkefølgen betydelig i forhold til hva som er vanlig og oppfinnsomheten og kreativiteten er jevnt fordelt ut over landet. Det er utrolig hvordan kinoene står på denne dagen!
Ellers kan vi nevne andre kinoer med høyt snittbesøk: Lillestrøm, Haugesund, Gjøvik, Sandefjord, Ullensaker, Rana, Tysvær, Bygdekinoen, Bø i Telemark, Stjørdal, Bardufoss, Elverum, Finnsnes, Førde, Kvinesdal og Otta.»