Blest imponerte nok en gang i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Blest imponerte nok en gang i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Hjertelig gjensyn med Blest

Det var store forventninger til konserten med Blest. Bandet har levert fra øverste hylle etter utgivelsen av debutalbumet. Og i Tysværtunet var de nesten tilbake på sitt aller beste.

Mulig de sprudlet litt mindre enn sist vi hørte de, men den lune humoren, de musikalske ferdighetene og de nydelige sangene var der også i kveld. Ispedd to Vamp-låter (Ingeborg og Hallo, Adjø) og et spennende knippe nye sanger.
Blest handler om musikkformidling og gjengen begynner å bli så samspilte at de kan leke seg litt fra scenen. Gitarist Thorbjørn Økland er verdt inngangspengene alene, noe vi har påpekt før. Det samme er Paul Hansen sin jobb som vokalist og frontfigur. Men de har mye mer å by på gjennom fiolinist Marie Klåpbakken og bassist Calle Apeland. Og bak på scenen sitter lokomotivene Halvor Lillesund, tangenter og Tore Jamne, trommer.

Nytt
De åpnet litt vågalt med vakre «Då e eg der» en helt ny sang. Så kom de på rekke og rad fra debutplata. Litt stille før stormen i salen, men etter hvert tok det litt mere av. Og da «Ingeborg» og «Komme aldri tebake» rundet av konserten ble de møtt med spontant og ekte stående applaus. Det betød tre ekstranummer med nye «Sjelefred», Vamp-låten «Hallo, Adjø» og «Der solå brandt».
– Utrolig kjekt å spille her og folk var skikkelig med i salen. Spesielt mot slutten. Nå går turen videre til Stavanger, lørdag, sier Calle Apeland.
– Spennende spilleliste…
– Ja, er det ikke det. Nå har vi en del låter å velge i. Nytt og gammelt. Da kan vi variere litt fra sted til sted, sier Apeland.

Konsert

Blest
Tysværtunet
Blest er: Calle Apeland, Thorbjørn Økland, Paul Hansen, Marie Klåpbakken,Halvor Lillesund og Tore Jamne
180 fremmøtte
1 time 45 minutt
Det meste og det beste fra bandets korte karriere