Alltid koseligt å få besøk av Luciatoget. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Alltid koseligt å få besøk av Luciatoget. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Luciadagen markert i senteret

Ungene i Aksdal barnehage sang og lyste opp i Aksdal Senter i dag.

Tradisjonen tro kom barn fra barnehagen syngende gjennom senteret på Luciadagen. Etterpå blir det garantert lussekatter å få.

Luciadagen er den hellige Lucias minnedag, 13. desember. Lucia led ifølge legenden martyrdøden under kristendomsforfølgelsene i Romerriket tidlig på 300-tallet. 1700 år senere feires hun fremdeles som helgen i katolske land. I Norden er feiringen blandet sammen med den gamle norrøne lussitradisjonen.
I Norge i dag feires luciadagen med en lysprosesjon i barnehager og skoler. Prosesjonen ledes av ett av barna som er kledd ut som Lucia i hvit kjole og med lyskrans på hodet. De andre barna kler seg ut som stjernegutter og terner, i hvite kjortler med hodekranser og synger luciasangen, «Santa Lucia».

Alltid koseligt å få besøk av Luciatoget. Foto: Alf-Einar Kvalavåg