Karoline Lie opplevde sitt livs mareritt da tre menn stormet rommene til gruppen og ranet dem med machete.
Karoline Lie opplevde sitt livs mareritt da tre menn stormet rommene til gruppen og ranet dem med machete.

Karoline ble ranet med machete

Karoline Lie fra Førresdalen var i Tanzania som frivillig og skulle være med å gjøre en forskjell i det afrikanske landet. I natt ble hun og flere andre brutalt ranet av tre afrikanere med machete. – Nå er vi i sikkerhet på et hotell og vil bare hjem. Håper det skjer i morgen, sier Lie.

Det var i natt at meldingene fra Zanzibar dukket opp. Det begynte med et fortvilet rop om hjelp til å komme i kontakt med foreldrene.
– Vi hadde lagt oss på frivillighuset da tre menn med store macheter og lommelykter ranet og truet oss i to-tre-tiden i natt. De tok med seg alt av verdi, men det er «bare» gjenstander som vi fint kan leve uten. Vi var redde de ville komme tilbake for å ta oss. Nå har vi kommet oss til et hotell og venter på å få reise hjem. Håper det skjer raskt. Vi skulle vært her til mai, men det er helt uaktuelt, sier Karoline Lie til Tysvær Bygdeblad fra det kjente turmålet i Tanzania.
Turen var organisert og Lie ønsker nå å få sendt en melding til alle som har hørt om hendelsen i natt.
– Jeg vil bare si at jeg er fysisk uskadd, «vettaskremt» og veldig glad for at vi er på hotellet. Tingene som ble stjålet kan erstattes, men dette er noe som de fleste skjønner er et sjokk for oss.
Totalt var det 11 frivillige fra flere nasjoner i bygget som ble ranet. Tre rom ble gjennomsøk, blant annet et av de norske der Karoline bodde.

Sjokk
– Vi ble oppringt midt på natten og det var selvsagt et sjokk. Nå må vi bare få takke forsikringsselskapet Gauda som har hjulpet oss. Det har vært helt utrolig god hjelp i en vanskelig situasjon. Vi har fått billetter hjem og Karoline lander på Karmøy på torsdag, sier faren Thor Arne Lie.