Arne Vigeland gjør klar steelgitaren. Til venstre tekniker Håvard Rasmussen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Arne Vigeland gjør klar steelgitaren. Til venstre tekniker Håvard Rasmussen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Lindesnes-gjengen er på plass – festen kan starte

Lindesnes Trekkspillklubb er på plass i tysværtunet. Like etter klokken 13 svingte bussen inn bak kulturhuset. de første i fanskaren er også på plass. det blir to konserter. Klokken 15 og klokken 18.

– Det er helt fantastisk å komme tilbake til Tysværtunet og folkene her. Dette er noe som betyr utrolig mye for oss i klubben. Vi reiser land og strand rundt, men det er noe eget med de timene vi står på scenen. Vi ønsker at vår utstråling skal responderes fra salen og bli til en stor familie. Lykkes vi med det, så har vi en fantastisk konsert, sier leder av Lindesnes Trekkspillklubb Arne Vigeland.
Akkurat nå rigges det til sammen med tekniker Håvard Rasmussen.
Olivia McPeek Dvergsdal, Esmina Gerzic, Eivind Riseth, Anne May Riseth, Rolf Eikaas og Miranda Walker Svindland er årets «gjesteartister» og det blir konsert av godt gammelt merke.
– Det blir en blanding av gammelt og nytt. De som kommer har store forventninger og det skal vi ta på alvor. Vi er i år en fin blanding, så jeg kan love en variert og oppdatert konsert, sier Arne Vigeland.
– Og åpningssporet det blir selvsagt…?
– «Vigelandsvalsen». Kan ikke bytte ut den. Da blir det bråk.

Fullt hus
Det er to ganger utsolgt når det populære trekkspillorkesteret kommer. I tillegg til tradisjonell trekkspillmusikk blir det både munnspill, country og visesang.
– Dette er en dag alle gleder seg til. Nå er de kommet, alt er rigget og klart. De fleste har krysset av for denne dagen for lenge siden. Vi har faktisk allerede solgt de første billettene til neste års konsert, sier Siw Kathrin Våbenø ved Tysværtunet kulturhus.

Det er bare å glede seg til dørene åpner.

Lindesnes Trekkspillklubb på plass i Tysvær.

Lindesnes Trekkspillklubb på plass i Tysvær.