Zekiye er på vei tilbake i form etter operasjonen. Hun tok sølv i helga. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Zekiye er på vei tilbake i form etter operasjonen. Hun tok sølv i helga. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

To sølv til Tysvær Vektløfterklubb

Tysvær-jentene imponerte nok en gang. Det ble to sølv under NM i helga.

– Zekiye Nyland var med i kampen om førsteplassen frem til siste løft var tatt. Hun var også blant de fire som kjempet om kongepokalen. Hun gjorde pers i støt og sammenlagt. Resultatet hadde også kvalifisert til EM, men dessverre ble det for sent i år. Det er ikke så lenge siden hun hadde en mageoperasjon og det å komme så raskt tilbake lover veldig bra. Med tanke på at hun også er gått opp en klasse er det kjekt å se at VM-kravet er innenfor rekkevidde. Det skal også nevnes at hun løftet mer enn dette på trening før NM men, under et NM må en tenke andelenes og sikre løft og poeng, forteller trener Dag Rønnevik.

Og det var flere jenter som gjorde det bra.
– Det var også kjekt å se at Kamilla Storstein Grønnestad gjorde det bra. Hun har også vært skadet en stund og ventet i sykehuskø på svar. Hun klarte 2.plass 2 kg foran nr. 3. Plasseringa her viser at hun er på vei tilbake og det blir spennende fremover, sier Rønnevik, og fortsetter;

– Våre debutanter gjorde det bra. Det er alltid ganske nervepirrende å være med på et NM-Senior for første gang. Nivået er også veldig høyt i de klassene som de stilte. De som debuterte var Vegard Lindtner, Serina Eikemo Kallevik og Cecilie Nybru.

Faktaboks