Svein Roger Koppang og Førre ble nummer 3. i 1. divisjon under RM i helgen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Svein Roger Koppang og Førre ble nummer 3. i 1. divisjon under RM i helgen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Knallhard kamp om pokalene

Førre Musikkorps ble nummer tre i 1. divisjon og Grinde Skulemusikkkorps ble nummer 12 i 4. divisjon. Konklusjonen etter Rogalandsmesterskapet 2018 er at nivået i Rogaland er høyere enn noen gang. 1800 musikanter gjestet Stavanger.

3. plassen bak Tasta og Jåtten «svir» nok litt for en del av musikantene i Førre Musikkorps. Tasta som skal til EM var favoritter, men etter konserten var det mange som hadde Førre som nummer to. I gangene før utdelingen var det god stemning og store forventninger. Men som mange ganger før hadde dommerne andre tanker og meninger. De mente denne gangen at Førre sitt stykke «Napoleon on the Alps» var det tredje beste. Musikantene fikk mye dommerskryt for fremførelsen, og er nok fornøyde når inntrykkene har fått synke litt. Dirigent er Svein Roger Koppang.
Resultatene i 1. divisjon ble da til slutt slik: Tasta Skolekorps 97, Jåtten skolekorps 95, Førre Musikkorps 93, Sevland Skulekorps 91 og Auglend og Tjensvoll Skolekorps 90.

Grinde Skulemusikkorps spilte i 4. divisjon brass under ledelse av dirigent Øystein Østebøvik. Grinde spilte solide versjoner av «Three Jazz Pieces», «Crazy music in the Air» og «Bravo March». I den svært store 4. divisjonen endte de til slutt på en 12. plass med 82 poeng. Randaberg vant klassen med sine 93 poeng.
– Jeg tror vi skal være godt fornøyde med spillingen vår. Kanskje vi hadde valgt oss litt for vanskelige stykker, men dette var kjekt uansett, sa Elina Enerstvedt.

Mer om RM i papiravisen på torsdag.

Grinde og dirigent Øystein Østebøvik ble nummer 12 i 4. divisjon. Foto: Alf-Einar Kvalavåg