Lagkamerater, motspillere og støtteapparatet tok seg godt av Bernt Ronny Hartvigsen før ambuslansepersonalet tok over på kunstgresset på Frakkagjerd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Lagkamerater, motspillere og støtteapparatet tok seg godt av Bernt Ronny Hartvigsen før ambuslansepersonalet tok over på kunstgresset på Frakkagjerd. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Skadet Falkeid-spiller: Ingen brudd

Midt i 2. omgang i treningskampen mellom Stegaberg og Falkeid ble Falkeid-spiller Bernt Ronny Hartvigsen liggende på bakken med smerter i hodet. Undersøkelser på sykehuset i natt viser heldigvis ikke bruddskader, men en kraftig hjernerystelse.

– Vi har fått melding fra far til Bernt Ronny som forteller at CT og røntgen ikke viser tegn på brudd. Han har smerter i nakken, kjeven og har en kraftig hjernerystelse. Han skal være til obeservasjon til ut på dagen i dag, sier lagleder i FIL, Elin Gismarvik.
Det var etter en duell midt på banen at Hartvigsen ble liggende igjen på bakken. Det er usikkert på hvordan han fikk smellen, men det var ikke stygt spill, og kampen fortsatte noen sekunder før dommeren stoppet spillet.
I løpet av et snaut kvarter kom det til både lege og ambulanse. Hartvigsen fikk all den hjelp han kunne få i de viktige minuttene etter en slik hodeskade. Stemningen på og rundt banen var selvsagt preget av skaden, og kampen ble avblåst.
– Vi krysser fingrene for at dette går bra. Han skal ha vært bevisst hele tiden og vi kunne se at han rørte på benene. det var godt, sa FIL-trener Tor Gismarvik.
– Vi i Stegaberg håper det går godt med spilleren. Jeg fikk ikke helt med meg hva som skjedde, men hodeskader er aldri kjekt. Det setter en støkk i oss, og det er meningsløst å spille resten av kampen nå, sa Stegaberg-trener Dag Frode Tønnesen.

Stegaberg ledet kampen på Frakkagjerd 3-1 da skaden skjedde, etter mål av Ole Johannes Stople og Alfred Bringedal (2) for Stegaberg. Sander Susort scoret for Falkeid.