12 minutt og Sander Hettervik har scoret for Skjold. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sander Hettervik scoret for Skjold. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Full kontroll: Skjold videre i cupen

– Kom med et topplag. Det hadde vært kjekt. I dag hadde vi full kontroll i 90 minutter og vant helt fortjent 4-0 over Hinna. Tror dette er noe av det beste vi har levert på lenge, seier Vegard Steinsland.

Skjold-spissen var i 100 etter at på forhånd meget sterke Hinna var sendt hjem med 4-0. At de hadde slått Kopervik 3-0 i 1. kvalikrunde gjorde at det var forventet knalltøff motstand i Grinde.
– Vet ikke helt hva som skjedde. Vi gjorde få feil, grep de sjansene vi fikk og slapp de aldri inn i kampen. 1-0 og 2-0 preget nok kampen. Etter pause skulle de nok prøve å komme inn i kampen. Men som mot Åkra var det vi som scoret først i 2. omgang og på 3-0 var det slutt for de. 4-0 kom som et resultat av at vi aldri gir opp. Totalt sett var det helt perfekt, mot et godt lag, og i det som var en tellende cupkamp. Ikke rart vi smiler, sier Steinsland, som nok en gang var blant banens beste.

Fornøyd
En som smilte nesten like mye var trener Tor Martin Hegrenes. Det er feil å si at han tok av, men det var en både følelsesmessig og fagmessig svært godt fornøyd Hegrenes vi traff etter kampen.
– Det er mye her å glede seg over. Resultatet, ja selvsagt. 4-0 mot Hinna er sterkt. Men jeg ser også bak resultatet. Vi jobber i de rammene vi er enige om, gjør få feil, står på i hele kampen, og det er aldri noen tvil om hvordan dette skulle gå. Vi fikk det inn i vårt spor, og der hadde ikke Hinna noe å hente, sier Hegrenes.
– Hvor godt er dette?
– Etter en vinter mot lag på 5. divisjonsnivå har vi nå 4-2 og 4-0 mot to lag mange tipper er topp 4-divisjonsnivå. Det skal vi ta med oss inn i serien, sier Hegrenes som likevel advarer mot å slippe seg nedpå i fredagens serieåpning mot Åkra.
– Det blir en helt annen kamp, med et helt annet utgangspunkt, sier Skjold-treneren.

FKH
Vegard Steinsland er i en liten cuprus, men har et stort ønske om motstander i 1. runde.
– Se for dere FKH mot Skjold i Grinde. «Maakeberget» på haugen der borte, innmarsj og en jevn kamp. Det hadde vært kjekt. Alt kan skje i cupen, gliser Steinsland.

Mer om kampen og om serieåpningen i papiravisen på torsdag.

Kampfakta

Skjold 4 (2)
Hinna 4 (0)
2. kvalifiseringsrunde NM
Grinde kunstgras
1–0 Sander Hettervik (12)
2–0 Vegard Steinsland (28)
3–0 Sander Hettervik (56)
4–0 Haakon Kvia (60)
Dommer: André Birkeland, Djerv 1919
Tilskuere: Cirka 100