Tirsdag 1. mai ankommer cruiseskipet ”AZURA” Garpeskjærkaien.
Tirsdag 1. mai ankommer cruiseskipet ”AZURA” Garpeskjærkaien.

1. mai markerer starten på sommer-cruiseseongen

Tirsdag 1. mai ankommer cruiseskipet ”AZURA” Garpeskjærkaien. Skipet selte fra Southhampton søndag, og Haugesund er første anløpshavn på et syv dagers Norgescruise.

Det 115 br tonn store skipet eies av P&O Cruises, er 290 meter langt, og bringer ca 3600 gjester til Haugalandet denne dagen – flesteparten britiske.

– Når skipet klapper til kai ni, blir de ønsket velkommen med musikk fra Bytunets Antikvariske Jazzensemble, og i anledning dagen skal Haugesund ungdomskorps ha oppvisning på kaien klokken 15. Alle som vil er selvsagt velkommen til å ta turen ut for å se og høre på korpset.
– Passasjerene som kommer med Azura skal på utflukter til Skudensehavn, Avaldsnes, Arquebus, Åkrafjorden, rundtur i Haugesund med besøk på Steinsfjellet, og guidet spasertur i Haugesund sentrum.
– Vi går ellers en spennende sommersesong i møte. Flere skip og passasjerer enn noen gang. I alt vil 75.000 turister komme sjøveien med cruiseskip til Garpeskærkaien. Både nye og gamle bekjentskaper. ”AZURA” gjester Haugesund for første gang på tirsdag, og reiser videre til Flåm klokken 17, sier reiselivssjef Vigleik Dueland

I løpet av mai vil syv cruiseskip og om lag 20.000 gjester anløpe Haugesund
01. mai Azura
09. mai Arcadia
17. mai Saga Pearl
21. mai Costa Favolosa
25. mai AIDAbella
28. mai Costa Favolosa
30. mai MS Queen Victoria