Venstre vil fjerne plast i havet

Forrige torsdag var mange ute og ryddet strender på Haugalandet, dette felles løftet for å fjerne plastsøppel er svært viktig.

Det gjør at vi kan overlevere vår klode til neste generasjon som et bedre sted å være. Det betyr også at vi gjør noe aktivt for å skape et godt livsgrunnlag for livene våre barn skal leve! De skal slippe å spise fisk som inneholder plast!
Mer enn 20 000 tonn plast havner i verdens hav hver dag, på ett år utgjør det omtrent 8 millioner tonn. Det er fire ganger den årlige fangsten av fisk og sjømat fra norske båter.
Kaster du en plastflaske i sjøen brytes den ikke ned til jord, men blir til tusenvis av små plastbiter som fugler og fisker tror er mat.
Lørdag 5. mai hadde Venstre i Rogaland miljøvernminister Ola Elvestuen på besøk. Han var imponert over den jobben som er gjort med rydding av strender. Norges vakreste strender befinner seg i vårt fylke og disse må vi ta vare på. Det kan gjøres så enkelt som å ta med seg en pose som en putter plasten i når en går på tur. Sammen vil vi klare dette, og for Venstre er dette en prioritert oppgave.
For det er viktig at vårt engasjement ikke stopper med å rydde strender den ene dagen i året. La oss sammen gjøre Rogaland og Haugalandet til det fylket som virkelig tar dette problemet på alvor! Venstre vil gjerne bidra til at engasjementet på Haugalandet og fylket vårt fortsetter. Ta kontakt med oss som representerer Venstre på Haugalandet hvis du har gode ideer til fellesaktiviteter for å fortsette å rydde plast.

Mvh
Torunn Gjerde
Leder Tysvær venstre