Hermann Mokleiv (16 år) får sin debut på A-laget, og har et friskt innhopp på topp. Og Robert Drønen har sin første kamp på sin nye hjemmebane.
En fortjent seier til Falkeid, og ferie med 3 nye poeng i lomma. Foto: Asbjørn Bakken
Tysvær-padlerne gjorde det godt den første dagen av Norgescupen.

En god dag for Tysvær-padlerne

Første dag av Norgescupen er unnagjort, og flere av de lokale padlerne gjorde det godt.

I dag gikk første dag av Norges Cup åpningen i padling av stabelen i Tysvær. I strålende solskinn var 145 utøvere klare til dyst i sine respektive klasser.
Gode plasseringer
– Flere Tysvær-padlere viste også godt igjen på resultatlisten. Som forventet viste Elise Erland seg frem som en av arrangørklubbens beste padlere da hun vant både K1 200m og K1 1000m i U18 dameklassen. Elise har som mål i år å kvalifisere seg til U18 EM senere i sommer, i så måte blir morgendagen viktig hvor det blir arrangert K1 500m, K2 500m og K4 500m, sier trener Lavrans Eikje og fortsetter;
– Leander Helgesen viste seg i dag frem som TKKKs sterkeste U16 padler. Mens Sander Askeland har vært ute av trening de siste 10 dagene og endte på 5. plass på K1 200m grep Leander sjansen og sikret seg en 2. plass i U16 K1 200m og K1 3000m. Nicolai Lønning fulgte opp i samme klasse med 8. plass på K1 200m og Karl Kristian ble nr 9 i samme løp. TKKK hadde dermed 4 av 9 padlere i A-finalen. På K1 3000m hvor Leander ble nr 2 endte Marius Alne som nr 7, Nicolai Lønning som nr 8 og Karl Kristian Kyvik fulgte opp med en ny 9. plass.
I de yngre årsklassene viste Gudmund Staupe seg godt frem med 3. plass på K1 2000m og 5. plass på K1 200m i Gutter 14år klassen. Gledelig var det også at klubbens yngre jenter begynte å vise stigende form, anført av Stine Egge som endte som nr 2 på K1 200m og nr 3 på K1 2000m.
I morgen følger skal alle aldersklasser konkurrere på distansen 500m og det er klart for flere spennende dueller mellom landets beste unge padlere.