Et område på et par hundre kvadratmeter ble svidd av på Frakkagjerd. Mannskap fra Tysvær brannvesen fikk raskt kontroll. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Et område på et par hundre kvadratmeter ble svidd av på Frakkagjerd. Mannskap fra Tysvær brannvesen fikk raskt kontroll. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Fikk stoppet brannen i tide

Like etter 14.30 gikk brannalarmen på Frakkagjerd. Det var en gras, lyng, og skogbrann i det populære turområdet mellom ungdomsskolen og Nappatjørn. Frivillige ansatte fra ungdomsskolen og mannskap fra brannvesenet fikk raskt kontroll.

– Vi har nå full kontroll på brannen som heldigvis var ute på et myrområde. Det var også turstier på begge sider, slik at det var godt å komme til. Nå blir det å slukke de småbrannene som er, og drive etterslukking, sier Ole-Martin Nordstrand i Tysvær brannvesen.
– Heldige med vindretningen, tross alt?
– Ja, det blåste kraftigere i helgen, så dette gikk rimelig bra.
– Men slike brannen kan vel ikke starte av seg selv?
– Nei, men det blir opp til politiet om de vil gjøre noe med dette. Vi har hatt et par tilfeller av påtente branner i dette området, så folk bør følge litt med, sier Nordstrand.

Fridag
Elevene ved ungdomsskolen har hatt fri i dag, men lærerne og de andre ansatte var på jobb da de kjente en kraftig røyklukt. Dermed avsluttet de planleggingsdagen med en stor innsats for å kontrollere brannen til brannvesenet kom.
Mannskap fra Haugesund rykket også ut, men ble sendt hjem igjen. Mannskap fra Haugaland Kraft var også på setdet, hvor det går en del linjer.
Området brannen var i, er i turområdet mellom ungdomskolen/kunstgressbanen, og byggefeltet Nappatjørn. Det var ingen fare for at brannen ville spre seg dit, mye på grunn av vindretningen, og god innsats av alle mannskapene som kom til. Området som ble svidd av var på cirka 100-200 kvadratmeter.

Brannvesenet advarer mot tørke og vind. Det er en dårlig kombinasjon for lek med ild.

Ole-Martin Nordstrand i Tysvær Brannvesen.

Brannvesenet fekk raskt kontroll på brannen tysdag ettermiddag.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg