Det er stadig mer å juble for i Stegaberg-leiren. I går ble det seier over Rubbestadnes. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Stegaberg møter 13 lag i neste års 5. divisjon. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Strålende torsdag for Stegaberg

Stegaberg vant 2-0 over Rubbestadneset i 5. divisjon, og Stega 2 vant 3-2 over AIL2 i 7. divisjon. Ikke en dum torsdag det.

Stegaberg reiste til Rubbestadneset for å vise at den dårlige sesongstarten er i ferd med å slippe. Og etter 40 sekunder la ballen i mål. Christoffer Kydland fant Are Søderlund, og vips så var gjeste i ledelsen.
– Har selvsagt mye å si at vi får en slik start. Da må de tenke litt annerledes, og vi får troen på det. Begge lag ville spille fotball, og det var herlig da Håkon Mannsåker økte til 2-0 før pause. Vi leverte en bra omgang, og tok mye av det gode spillet med oss inn i den andre, sier trener Dag Frode Tønnesen.
Selv om hjemmelaget kjørte på mot slutten, var Stegaberg nærmest en ny scoring. Are Søderlund fikk sjansen fra straffemerke, men misset.
– Dette var en opptur for oss. Nå har vi snudd den dårlige trenden. Neste motstander er Vard 2, som er topplaget. Vi fikk kjørt oss sist, men nå er me på gang. endelig, sier Tønnesen.

Ny opptur
Samtidig som a-laget spilte på Bømlo var Stega 2-gjengen på Avaldsnes. Mål av Håkon peters og Kristoffer Haugland (2) sørget for en kjærkommen 3-2-seier. Rapportene fra Avaldsnes melder om et to gode lag, som ville spille fotball. Denne gangen var det kompisgjengen fra Frakkagjerd som trakk det lengste strået.

Nedtur
På Nedstrand var det sol, fint spillevær og mye folk som så kampen mellom Nedstrand og Sauda. Litt slurv gjorde at gjestene rimelig lett fikk seg en 3-0-ledelse. Den økte de til 4-0 som ble sluttresultatet.