Elise Erland (t.v.) konkurrerte mot seniorene i helgen. det ble likevel pallplassering på Tysvær-jenta. Foto: Einar Magne Storhaug

Elise Erland klar for junior EM

I går kveld ble det bekreftet at Elise Erland fra Tysvær Kano og Kajakklubb ble tatt ut til å representere Norge under junior EM i Auronzo, Italia om snaut 4 uker. Elise er tatt ut til å padle K2 500m sammen med Thea Røsten fra Strand KK.

Det var på forhånd ventet at Erland skulle klare dette, men Norgescupen på Årungen ville gi forbundet de svarene de eventuelt søkte.
Lavrans Eikje sendte oss denne oppsummeringen fra den spennende helgen på Østlandet:

Lørdag gikk første dag av Norges Cup 2 i padling av stabelen på Årungen ved Ås, og Tysvær Kano og Kajakklubb stilte med hele 17 utøvere til start. 30 grader og lite vind sørget for veldig varme men gode forhold for padlerne.
Elise Erland dro til Årungen med mål om å kvalifisere seg til junior EM i slutten av juni. Elise har vunnet de løpene hun har stilt opp i i junior klassen i år og hadde derfor meldt seg på i seniorklassen denne helgen. Dette for å få enda sterkere konkurranse som forhåpentligvis ville bidra til at hun padlet noen få sekunder raskere som ville gjøre henne meget aktuell for junior EM. På K1 1000m padlet Elise gode løp både i forsøksheatet og i A-finalen hvor hun til slutt ble nr 4 med en sluttid på 4,19,93. En sterk plassering i seniorklassen av Elise som enda er junior men sannsynligvis noen få sekunder for sakte til å bli tatt ut til junior EM.
En av Elises sterkere konkurrenter i juniorklassen i år har vært Thea Røsten fra Strand KK som i helgen viste med seier i junior dame klassen at hun har trent bra siden Norges Cup åpningen i Tysvær for 3 uker siden. I ettermiddag kjørte Elise og Thea testløp på K2 500m hvor de var raskest av juniorbåtene med en meget god tid samt at de var like bak seniorbåtene. Kanskje var dette løpet som kvalifiserte Elise og Thea til junior EM, de har hvertfall lagt inn en sterkt søknad!

Ullvang
Etter sist helgs gode innsats i World Cup på K2 1000m var Lars Magne Ullvang klar for også å vise seg frem i K1 igjen. På K1 1000m tok Lars Magne seg oppskriftsmessig til A-finalen hvor han senere på dagen padlet et sterkt løp hvor han ledet fra start til mål og vant med snaut 1,5 sekund ned til K2 makker Eivind Vold (Oslo KK). I ettermiddag kjørte også Lars Magne et testløp sammen med nevnte Eivind på K2 1000m hvor guttene hadde god kontroll og viste at de for tiden er Norges beste K2 1000m båt. Neste helg kjører disse to guttene samme distanse for Norge under EM i Beograd, Serbia som starter førstkommende fredag.

Ungdommene
I ungdomsklassen for herrer har Tysvær Kano og Kajakklubb mange gode utøvere, dette viste de også i dag. På K1 200m ble Leander Helgesen nr 3, Sander Askeland nr 5, Nicolai Lønning nr 6 og Karl Kristian Kyvik nr 9. 4 av 9 padlere i A-finalen på K1 200m var dermed fra Tysvær! På K1 langløp fulgte guttene opp med 2. plass til Sander Askeland, Leander Helgesen ble nr 5, Nicolai Kyvik nr 6, Marius Alne nr 8 og Karl Kristian nr 10, dermed ble det 5 Tysvær padlere blant de 10 beste og viste dermed at Tysvær har det beste ungdomslaget i Norge for tiden.

I de yngre klassene har Tysvær i år med mange padlere som viser at det gror godt i klubben. Best av disse gjorde Gudmund Staupe det i Gutter 14 år klassen med 2. plass på både K1 200m og K1 langløp. I Piker 14 år klassen kapret også Stine Egge 3. plass på K1 200m.

Søndag
I morgen er det klart for K1 500m for alle aldersklasser. Lars Magne stiller ikke til start siden han skal forberede seg til senior EM om 6 dager.

Under andre og siste dag av Norges Cup 2 fortsatte utøverne fra Tysvær Kano og Kajakklubb å prestere bra. Elise Erland fulgte opp gårsdagen med å komme på 2. plass i senior damer klassen med ny personlig beste tid på K1 500m. En sterk prestasjon av Elise som fortsatt er juniorpadler. På K1 langløp var Elise tilbake i juniorklassen og her vant hun løpet etter en god sluttspurt.

Sander Askeland var TKKKs beste ungdomspadler i fjor men har denne våren vært mye syk. I dag viste han at han er på vei tilbake mot gamle takter da han ble nr 3 på K1 500m. Leander Helgesen fulgte opp med 5. plass og Nicolai Lønning endte på 9. plass i samme løp. En god helg av ungdomspadlerne hvor Sander, Leander og Nicolai nå er med i diskusjonen til å representere Norge på Nordisk mesterskap i ungdomsklassen i august. Uttaket blir gjort etter Norges Cup 3 på Laksevåg om 3 uker.

I de yngre årsklassene fulgte Gudmund Staupe opp den gode padlingen i Gutter 14 år klassen da han i dag kapret 3. plassen på K1 500m. Stine Egge padlet også et godt løp i Piker 14 år klassen på K1 500m og ble nr 4.

Neste oppgave for denne gjengen blir Norges Cup3 i Laksevåg, Bergen 23-24. juni.

For Lars Magne Ullvang sin del drar han til senior EM i Beograd, Serbia allerede førstkommende onsdag ettersom første konkurransedag er fredag. Der skal han padle K2 1000m sammen med Eivind Vold fra Oslo KK.