Hege Naley Paulsen er stornøgd med resultet av Sommerles til nå.
Hege Naley Paulsen er stornøgd med resultet av Sommerles til nå.

Går så det suser

Over 50 prosent av elevene i Tysvær deltar på Sommerles. Norges kuleste lesekampanje går så det suser i Tysvær.

Siden lesekampanjen startet 1. juni er 51,2 % av alle elvene i Tysvær blitt med, og tallet stiger for hver time! Vi har hele 620 ivrige deltakere hittil i år, mot 345 totalt i fjor. På Haugalandet er det bare bibliotekene i Tysvær, Vindafjord og Utsira som er med.
Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de greier i løpet av en lang sommerferie. Leseferdighetene vil da forbedres istedenfor å gå tilbake, og barna får noe gøy å holde på med i ferien.

Sommerles

· Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
· Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Det er mulig å melde seg på så lenge kampanjen varer.
· Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.
· I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
· Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS
· Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS