Over 50 prosent av elevene i Tysvær deltar på Sommerles. Norges kuleste lesekampanje går så det suser i Tysvær.

Hege Naley Paulsen er stornøgd med resultet av Sommerles til nå.

Går så det suser

Over 50 prosent av elevene i Tysvær deltar på Sommerles. Norges kuleste lesekampanje går så det suser i Tysvær.

av Alf-Einar Kvalavåg

Sommerles

· Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
· Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Det er mulig å melde seg på så lenge kampanjen varer.
· Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.
· I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
· Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS
· Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS

Siden lesekampanjen startet 1. juni er 51,2 % av alle elvene i Tysvær blitt med, og tallet stiger for hver time! Vi har hele 620 ivrige deltakere hittil i år, mot 345 totalt i fjor. På Haugalandet er det bare bibliotekene i Tysvær, Vindafjord og Utsira som er med.
Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de greier i løpet av en lang sommerferie. Leseferdighetene vil da forbedres istedenfor å gå tilbake, og barna får noe gøy å holde på med i ferien.