Førre Musikkorps i aksjon i Grieghallen i Bergen under NM 2018. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Førre Musikkorps i aksjon i Grieghallen i Bergen under NM 2018. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Førre fikk stående applaus i Grieghallen

Først var det stille. Så smalt det. Ventetiden og måneder med venting er over. Førre Musikkorps tok Grieghallen med storm. Årets NM-innsats kjennes ut som noe av det beste noen gang.

Sammen med dirigent Svenna Koppang serverte de stykket «Ex Terra Lucem» for et stort publikum. Stykket som både er melodiøst og kraftfullt falt i god jord, og etter de 12 faste minuttene på scenen tok det helt av. Stående applaus og jubelrop fra langt flere enn alle tysværbuene i salen.
– Det ble et verdig punktum på en reise som har ført oss til Grieghallen i Bergen, under korpsene sitt jubileumsår. Hele byen står på hodet, og da er det kjekt at vi kan være en del av det. Vi leverte på et høyt nivå, og jeg skjønner de av musikantene som mener dette er noe av det beste de har levert, sier dirigent Koppang som nå gir seg i Førre.

Spesielt
I gangen falt det tårer og smil om en annen. Dette var tydelig stort for både musikanter og foresatte.
– Noe av det største vi har opplevd noen gang. Dette ble et fantastisk punktum for oss, sier Sander Østhus, Simon T. Skofteland, Svanlaug Mæland, Hedda Lilleås og Tanya Johnsen. De har nå nådd maks alder og gir seg i Førre.
– Kunne ikke blitt bedre. det var bra før konserten, under og etter. Det falt tårer både på scenen og i salen. Dette var et fantastisk punktum på mange fantastiske år, sier de fem.

Smørås skulemusikk vant 1. divisjon med sine 96 poeng. Førre fikk 87 poeng og havnet på 7.plass, mens Sevland fikk 86 poeng.

Mer om NM og de fem som nå gir seg i papiravisen på torsdag,