Lars Magne Ullvang. Foto: privat
Lars Magne Ullvang. Foto: privat

Skal jakte kongepokaler i Tysvær

Til helgen arrangerer Tysvær Kano og Kajakklubb NM i K1 for senior og junior, UM lagbåt i ungdomsklassen samt NC5 for 14 og 12 årsklassen. Det vil bli arrangert 111 løp totalt fordelt på lørdag og søndag og det deltar 163 utøvere fra 13 klubber. Fra arrangørklubben stiller 24 utøvere med Lars Magne Ullvang i spissen.

Til helgen arrangerer Tysvær Kano og Kajakklubb NM i K1 for senior og junior, UM lagbåt i ungdomsklassen samt NC5 for 14 og 12 årsklassen. Det vil bli arrangert 111 løp totalt fordelt på lørdag og søndag og det deltar 163 utøvere fra 13 klubber. Fra arrangørklubben stiller 24 utøvere med Lars Magne Ullvang i spissen.

Kongepokalen for senior herrer deles ut på K1 1000m lørdag og her er Lars Magne en av favorittene. Lars Magne har vunnet 2 Kongepokaler tidligere men er på jakt etter å vinne Kongepokalen på hjemmebane for første gang.

Kongepokalen for senior damer deles ut søndag til beste dame på K1 500m.

I juniorklassen stiller Elise Erland som favoritt på alle distanser. Elise har i år etablert seg som Norges beste juniorpadler for damer og er på jakt etter 4 av 4 mulig gull i NM men hun vil få tøff kamp av sin K2-makker på landslaget, Thea Røsten fra Strand KK.

I ungdomsklassen stiller TKKK med et stort og sterkt lag, i spissen for ungdommene finner vi Sander Askeland og Leander Helgesen som har vært på pallen flere ganger gjennom året i K1. I helgen får de med seg Karl Kristian Kyvik, Nicolai Lønnin, Marius Alne og Heine Erik Hustveit og guttene har som mål å vinne gull på alle distanser i K2 og K4 under UM lagbåt.

I de yngre klassene stiller også TKKK med mange unge fremadstormende utøvere som det blir spennende å følge til helgen.

I helgen markeres det også at det er 25 år siden det interkommunale kajakkanlegget i Tysværvåg ble åpnet med NM i 1993.