Mandag starter en med turn i idrettshallen i Tysværtunet. Da blir det fullt hus og mye gøy. Foto; Haugesund turnforening
Mandag starter en med turn i idrettshallen i Tysværtunet. Da blir det fullt hus og mye gøy. Foto; Haugesund turnforening

Turnfeber og ventelister i Tysvær

Mandag starter Turnforeningen opp med turntilbud i Tysvær. Og det er så mange påmelødte at det allerede er ventelister. – 220 barn vil begynne med turn, sier Kjersti Skogland Urrang i Turnforeningen.

Haugesund Turnforening opplever stor pågang til sine turnaktiviteter for barn. Slik er det også Tysvær.
– Vi har nådd kapasitetsgrensen i turnhallen og trampetthallen i Haugesund for lengst, så for å nå frem til enda flere med tilbudet vårt, må vi tenke litt nytt og se på muligheter andre steder. I 2017 startet vi opp i Sveio, og nå står altså Tysvær for tur.
Aktivitetene skal foregå i Tysværtunet Idrettshall. Haugesund Turnforening har opplevd stor velvilje fra Tysvær kommune både med å skaffe oss hallplass og med å legge forholdene til rette, sier Skogland Urrang.

Klubben starter med trampett/tumbling, turnstigen og rytmisk gymnastikk. I utgangspunktet planla de syv partier, men har allerede lange ventelister på noen, så nå satser turnforeningen på å få i gang et «oppsamlingsparti» for de som står på venteliste. – Det er dessverre uvisst om vi får plass til alle, men vi gjør så godt vi kan. Det er utrolig hyggelig at interessen er så stor og påmeldingen har tatt helt av. Vi kunne sikkert fylt opp et 9. parti også, men det stopper med at vi ikke har trenerkapasitet. Totalt har altså 220 barn meldt seg på, så her blir det liv, sier turnlederen.
Og hun har en sterk oppfordring til turnglade voksne i Tysvær:
– Hvis det er noen i Tysvær som har vært aktive innen turn/troppsgymnastikk tidligere, og som kunne tenke seg å hjelpe oss som assistenttrener, er vi utrolig takknemlige hvis de tar kontakt med oss, sier Kjersti Skogland Urrang.