Satser på mer gull i helga, gliste ungdommene Leander Helgesen, Nicolai Lønning, Sander Askeland og Marius Alne etter NM-gullet på sprintdistansen under NM på hjemmebane.
Flere av disse skal til østlandet og padle i helgen. Leander Helgesen, Nicolai Lønning, Sander Askeland og Marius Alne.

NM-oppsummering dag 1

Leder i Tysvær KKK, Lavrans Eikje har oppsummert den første av to NM-dager.

I helgen arrangeres NM i padling for senior og junior, UM lagbåt i ungdomsklassen og NC5 for 14 og 12års klassen i Tysværvåg. Stevnet inneholder 11 løp med drøyt 160 deltakere.

Arrangørklubb Tysvær KKK hadde før helgen favoritter på flere distanser i mange av årsklassene. Dagens største løp var Kongepokal løpet på K1 1000m for senior herrer hvor Lars Magne Ullvang startet som favoritt men det var ventet at Amund Vold fra Oslo KK skulle gi Lars Magne hard kamp om Kongepokalen.
Lars Magne og Amund startet løpet hardt og kjempet side om side gjennom hele løpet, siste 100m klarte Lars Magne å få et lite overtak og kom i mål som vinner av distansen og Kongepokalen med 0,7sek margin ned til Amund Vold. Bronsemedaljen gikk til Daniel Salbu fra Fana KK. Med vinnertiden 3,27,41 satte Lars Magne ny personlig rekord, banerekord og norsk mesterskaps rekord på K1 1000m.

I ettermiddag ble rekkefølgen byttet om på K1 200m hvor Amund Vold vant 4 hundredeler foran Lars Magne på K1 200m. I dette løpet ble Hakeem Teland fra Kristiansand nummer 3, kun 12 hundredeler bak seieren i et meget tett løp.

Elise Erland har vunnet alle løp hun har stilt opp i tidligere i år i junior damer klassen. På dagens 1000m tok Elise Erland en favorittseier på både K1 1000m og K1 200m foran sin K2-makker på juniorlandslaget Thea Røsten fra Strand KK. I morgen jakter Elise fortsetter Elise jakten på 4 av 4 mulige gull når det arrangeres K1 500m og K1 5000m.

I Ungdomsmesterskapet (UM) i lagbåt stilte TKKK med et sterkt lag. Sander Askeland, Nicolai Lønning, Marius Alne og Leander Helgesen sikret seieren på K4 200m med et godt løp før Sander Askeland og Leander Helgensen fulgte opp med seier på K2 200m og K2 500m.

I de yngre årsklassene viste Gudmund Staupe bra takter med 2. plass på K1 500m i Gutter 14års klassen og Stine Egge med 3. plass på K1 200m i Piker 14år klassen.

I morgen er det klart for flere spennende løp og mange lokale deltakere under andre og siste dag av NM/UM/NC5.