Kolnes sitt HC-lag i håndball ble norgesmestre i Bergen i helgen. Foto: Kolnes IL
Kolnes sitt HC-lag i håndball ble norgesmestre i Bergen i helgen. Foto: Kolnes IL

Helt til topps i NM

Kolnes sitt HC-lag i håndball ble norgesmestre i Bergen i helgen. På laget en rekke med gode håndballspillere fra Tysvær.

Lagleder Geir Øystein Pedersen har sendt oss dette reisebrevet fra turen som inneholdt mye mer enn bare kamper:

På starten av hver sesong kommer årets høydepunkt for spillerne på Kolnes HC Håndball som er en del av Kolnes Idrettslag. Laget har spillere fra flere kommuner på Haugalandet og har alltid hatt en god gruppe fra Tysvær. På årets lag har vi følgende spillere fra Tysvær; Gunnar Berge, Roger Bakke, Tommy Gismarvik, Rune Eskevik og Elin Halleland. Laget ledes av et team på 4 ledere, blant dem vår administrator, Marit Sandvik er ansatt i Tysvær Kommune.
Etter noen treninger siden sommerferien reiste vi til Bergen sist fredag med 18 spillere og 4 ledere. Vi bodde på hotell i Bergen Sentrum og spilte våre kamper i Haukelandshallen. Om fredagen vår det et flott åpningsshow på Torgalmenningen med sang og musikk, det ble ledet av Davy Watne.
På lørdagen hadde vi 2 kamper, den første kampen var antatt å være den hardeste. Det spilte vi alle til det ytterste og vant den 8 – 3 mot Sotra 1. Vi har aldri slått det laget før, og det var sy år siden sist de tapte en kamp. Da var det kjempestemning i laget. Litt senere spilte vi mot Klepp, her vant vi også 5 – 3 . Dette var et lag vi vanligvis spiller mot i serien og da har det vært blandet resultat. Vi var derfor veldig fornøyd med dagens kamper, Grane fra Arendal hadde også gode resultater og de skulle vi spille mot søndag formiddag. Dette ville være den avgjørende kampen. Men før det så var det bankett i Grieghallen med flott middag og band som spilte opp til dans. Så da fikk alle svingt seg litt.

Etter en god frokost på hotellet var vi klar til å sjekke ut og reise i Haukelandshallen igjen. Spenningen var til «å ta og føle på», to kamper igjen. Den første kampen mot Grane ville bli avgjørende. Den ble mer spennende enn vi kunne ønske oss. Det ble en kamp med lite mål, men vi vant 3 – 0. Dermed var det klart at Kolnes HC med sine spillere blant annet fra Tysvær vant den hardeste gruppen i Landsturneringen. Den siste kampen bli litt som for mange andre når resultat er gitt, det var en flott og spennende kamp mot Sotra 2. Resultat ble 5–3 til Sotra 2, men vi vant totalt.
Så var det videre til premieutdeling og fotografering. Bussreisen fra Bergen til Haugesund var veldig gøy denne gangen når vi hadde pokalen med oss og medaljer hengende rundt halsen på alle spillerne.

Neste år skal vi til Stjørdal for å forsvare mesterskapet vårt. Nå står serien for tur. Vi reiser en del i sør-fylket for å ha kampdager. Men den 10. november har vi kampdag i Steinsvik Arena. Da håper vi mange vil komme å se på oss spille mot våre venner fra mange andre lag.

Geir Øystein Pedersen sammen med denne gladgjengen som var konger på fest og konger om dagen. Gratulerer Tommy, Roger og Gunnar.

Lyst å prøve?

Om noen har lyst å spille håndball og trene med oss så er de velkommen i Vardafell Idrettshall hver onsdag kl. 18 – 19:00. For mer spørsmål kan Marit Sandvik kontaktes på telefon 481 30 466 eller på telefon Geir Øystein Pedersen 990 99 851