I helgen blir det trail på Karmøy. Foto: Tysvær trialklubb
I helgen blir det trail på Karmøy. Foto: Tysvær trialklubb

Tysværbuer kjører trial på Karmøy

Karmøy Trialklubb arrangerer i morgen lørdag femte runde av kretsmesterskapet. Det kommer over 60 deltagere fra ulike trial klubber rundt omkring i fylket. Av lokale klubber stiller førere fra både Karmøy Trialklubb, og Tysvær Trialklubb.

Konkurransen starter kl 11:00 med felles start. Løpet går frem til kl 15:30 men høyest aktivitet er i perioden 11:00 – 14:00.
Etter dette løpet blir sammenlagt premiering for alle RR 2018 utført, cup og kretsmesterskap 2018.

Denne dagen får også de minste førerne i alderen 5 – 12 år kjøre seksjonstrening i egne seksjoner.

HVA GÅR TRAIL UT PÅ?

Trial er en idrett som krever både kondisjon, styrke og balanse. Hovedhensikten med trial er å komme frem i vanskelig terreng med mest mulig kontroll over sykkelen. Her må beste spor velges nøye. Sporvalg og balanse sammen med fin kontroll av gass, clutch og bremser er de mest viktige elementene i å kjøre trial. For å kunne bedømme hvem som har best kontroll, er det innført regler som gir prikkbelastning etter hvert som du «mister» kontroll. Den som har opparbeidet minst antall prikker totalt er den som har vunnet.